Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2018. április 20., péntek

Mézeskalács Készítő Tanfolyamok

A kínálatban már 10 különböző:
2 mézeskalács sütő és 8 mézeskalács díszítő tanfolyam kezdő, haladó és mester fokozaton.

A kínálatunkban a modern kor igényeivel lépést tartó, a hagyományost is bemutató, de azt újra gondoló és esetenként divatot diktáló új témák is megtalálhatóak! 
Mi sok szeretettel, igazi kikapcsolódással és élménnyel, nagy gyakorlattal és a legátfogóbb tudással várunk! 


Amiben segítünk az a biztos alapanyag választás, hatékony eszközök, mindig tökéletesen működő receptek, a jó időbeosztás, a hibaforrások kiküszöbölése, de ha mégis előfordul, akkor a hibák orvoslása, az összefüggések feltárása, és ötletek a saját változatos stílus kialakításához. Így lesz élmény és gyors a fejlődés a mézeskalácsozásban, az örömet adó alkotó idő érdekében. 

Feltétlen itt a helyed, legyen a célod kézműves vállalkozás indítása, vagy csak egy szakszerű, sokrétű kézműves hobbihoz a lehetséges legtöbb tudás elsajátítása. Várunk függetlenül attól, hogy van-e már tapasztalatod. Az önállóan, vagy máshol megszerzett korábbi ismeretek mindenképp előnyösek. Az összefüggések megvilágításával, számos korábbi kisebb, nagyobb hibára tanfolyamainkon megkapod a megoldást, ami kellemes megkönnyebbülés és a felfedezés élményével  is jár. 







KEZDŐ SZINTŰ mézeskalács tanfolyamok:
Mindkét alábbi "kezdő szintű" tanfolyam ajánlott nem csak teljesen kezdőknek. Jó és stabil alapok, összefüggések ismerete és azok a bizonyos mesterfogások nélkül nincsen kiváló minőségű munka, és hogy legyen mire építeni, az ezeket követő, továbbiakban ajánlott Haladó Tanfolyamokon. 



Az egy napos Mézeskalács Írókázása és a Terülőmázazása Tanfolyam, kizárólag az írómáz, és terülőmáz elkészítését, használatát, praktikáit, begyakorlását takarja. Ennek a tananyaga az alábbi tanfolyamnak az utolsó napjával azonos. Vagyis akkor is ez a neked való tanfolyam, ha az eddig otthon sütött mézes tésztával elégedett vagy, és csak a díszítésben szeretnél elsősorban fejlődni. 
Akkor is ez a neked ajánlott tanfolyam, ha még nem tudod valóban szívesen foglalkoznál-e komolyabban mézeskalácsozással, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magadat, és remélhetően, hogy igazán kedvet kapj hozzá.


Tananyag az írókázás és a terülőmáz, azaz a fehér, vagy színes cukormázas bevonatok előállítása és használata, az alap motívum elemek pontos kivitelezése, mint a petty, eltolt petty vagy csepp alak, ívek, levélkék, szirom levelek, csigavonal, a vonalas díszítés, szegély díszítések, csipkeminta stb. begyakorlása és ezekből egyszerű motívumok összeállítása, és használata mézeskalácson illetve nagyobb felületeken, mint a torta, vagy grillázs torta is.






Válaszd a Mézeskalács Alaptanfolyamot amennyiben nem tartod kizártnak, hogy megrendelésre is készíts másoknak mézeskalácsokat, akkor fontos, hogy tartósan is szép legyen a munkád, fontos a jól szállíthatóság. Szeretnél gyorsan fejlődni és saját stílust is kialakítani. Szívesen válnál egyszerűen számlaképessé. Szívesen építenél ki vevőkört, de még nem tudod hogyan tedd ezt hatékonyan. Szeretnél minél rövidebb idő alatt, minél alaposabb és részletesebb, azonnal használható tudásra szert tenni. Lehetsz kezdő, vagy jó ideje mézesezel már, de bizonyos dolgok még mindig nem sikerülnek megbízhatóan és maradtak kérdéseid. Válaszd ezt a tanfolyamot is akkor, ha a formázható alaktartó tésztát is szeretnéd használni, ami a mézeskerámiák, sodrás, fonás, ütőfás, térbeli tál, gömb, kosár stb. formák alapja.
Ha a Mézeskalács Alaptanfolyamot követően megfogadod a tanácsainkat, a tanfolyamon elsajátított tudással, akár csak 3 hónapi gyakorlással és munkával már ezen időszak alatt megtérülhetnek a befektetéseid.

Résztvevők munkái

Az Alaptanfolyam témái a mézeskalács készítés minden részletére kiterjedően, mind az eszközök, gépek, mind az ideális tészták összeállítására, az alap, a tartós, az alaktartó, a finom, a fehér mézestészták, a tészta hibák kezelésére, az írókázás fortélyaira, a terülőmázra, az ételfestékek használatára, beszerzési forrásokra, saját arculat kialakítására, mintatervezésre ad javaslatokat,  a kézműves vállalkozási és marketing ismeretek mellett. 
Magában foglalja a fenti 1 napos csak díszítéssel foglalkozó Mézeskalács Írókázása és a Terülőmázazása Tanfolyam tananyagát is.






HALADÓ SZINTŰ mézeskalács SÜTŐ tanfolyam:


Résztvevők munkái

Résztvevők munkái

Kizárólag az Ékes-Édes Stúdió Mézeskalács Alaptanfolyamán végzettek részére elérhető ez a tanfolyam, mivel annak receptjeire és technológiájára épül.
A tananyaga kiegészíti a három napos Mézeskalács Alaptanfolyam második napjának témáját. Az ott tanultak gyakorlása után ajánlott a részvétel ezen a haladó szintű tanfolyamon. Mézeskalácsból készült térbeli építmények tervezése és kivitelezése, valamint formázott mézeskalácsok: gömbök, dobozok, tálak, kosarak, összesütős és pálcás mézeskalácsok, ütőfás és mézeskerámia, gyors és láthatatlan ragasztás a téma.
  





HALADÓ SZINTŰ mézeskalács DÍSZÍTŐ tanfolyamok:
Amennyiben a mézeskalács sütésben már jártas vagy, fejlesztenéd a cukormázas díszítést, vagyis a glazúrozó, vagy angol kifejezéssel élve royal icing technikáidat, mert tovább lépnél az egyszerű írókázáson és a terülőmáz használatán úgy invitálunk haladó díszítő tanfolyamokra. Itt is alapvetően a cukormáz használatára alapozunk, bár nem csak mézeskalácsra alkalmas dekorációs eljárások ezek, hiszen a tortadíszítésben egyaránt működnek. Szerepelnek többek között a számos színes, érdekes, sok térbeli technikát kínáló díszítőcsöves dekorációk, mint virágok készítése, izgalmas díszítőcsöves szegélyek, keretek, féldomború vagy kifejezetten 3D formák, 3D glazúr csipke, változatos felületképzés, csodás színkavalkád az anyagok előállításában, felülfestés, gyönyörű figurális féldomborműves festés típusok, késfestés, "one stroke" festés, ecsethímzés és több igazán egyedi ötlet alapján bravúrosan működő lehetőség is, mint például cukormázas felületekre való szöveg feliratozás típusok....stb.

Ezek a haladó tanfolyamok természetesen ajánlottak annak is, aki az alaptudást nem az Ékes-Édes Stúdióban szerezte. A zárójelben látható sorszám pedig egy ajánlott sorrendet jelöl, kisebbtől az egyre nagyobb előzetes gyakorlatot feltételező és bonyolultabb technikákig. A sorrendet érdemes figyelembe venni abban az esetben, ha valószínűleg több tanfolyamon is szívesen részt vennél.




résztvevők munkái

A tananyagban szerepel több olyan egyszerű díszítési technika, ami többféle egyszerű eszköz használatával kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és kisebb kézügyességgel is azonnal szép eredménnyel használható. Ezek közül kiemelve néhány: cukorcsipke, szilikon formák - figurák, felületaklakítás; stencil; airbrush; ólomüveg -Tiffany technika; gobelin; cukorkép és ostyakép applikáció... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a grillázs, vagy a marcipánnal vagy dekorációs masszával burkolt torta.
Az írókázásban már jártas, terülőmázat is ismerő résztvevőknek ajánlott.

      Részletek>>>




A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, pipacs, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsethímzés technika, arany, ezüst és repesztett fehér felületek kialakítása.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint grillázs, vagy a torta.
Az írókázásban már jártas, terülőmázat is ismerő résztvevőknek ajánlott.

        Részletek>>>






Látványos, színes technikák alkalmazása.
Tananyag: 
térbeli virágok:a liliom, a rózsa, rózsabimbó, félrózsa (fekvőrózsa), levelek;
- térhatású, féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika a kosárba (kalapra) helyezett csokorral, és 
- a féldomború, kontúrok nélküli színes máz; 
- fátyolmáz;
- leheletvékony írásra, "keresztszemes" rácshoz alkalmas máz;
- bársonyosan fekete fénymázas felület, repesztett mázas felület;
- valamint a színes máz a mázban technika, és márványozás;  lüszter festékek használata...
Az írókázásban már jártas, terülőmázat is ismerő résztvevőknek ajánlott.






Díszítő 2. Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam (3 nap)

Díszítő Glazúrozó Haladó (Díszítő 2.) Tanfolyam, résztvevők munkái

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek porcelán hatású, művészi illetve dekorfestése; Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, pillangó; glazúr panel technikával hintó, féldomborműves figurás díszítés finom részletekkel...
Az írókázásban már magabiztos résztvevőknek ajánlott.






Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben: 
Az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés, sokféle, változatos és a kisebb mézeskalácsokra is jól illő apró virágok: hortenzia, pünkösdirózsa, boglárka, angol rózsa, orgona, mini rózsa....
Díszítőcsöves virágok készítésében és az írókázásban is már gyakorlott résztvevők számára ajánlott, vagyis, ha legalább a "Haladó 0." vagy a "Haladó 1." tanfolyam valamelyikén már részt vett.






Résztvevők munkái

A mézeskalácson, mint royal icing, vagyis terülőmázon és kalácsfényen, de akár natúr tésztán is szépen működő díszítési technika, melynél az elért színes és látványos eredmény rövid idő alatt kivitelezhető. Ez az egy mozdulatos, vagy "one stroke" technika.
Nem szükséges előzetes gyakorlat és nem feltételez tehetséget sem, jól elsajátítható sémákat tanulunk.







Speciálisan kialakított cukormázzal tartós és keményre száradó dekorációs lehetőség, amivel térbeli virágokat, vagy féldomborműves dekorációkat készíthetünk spatulák segítségével. Ezzel az eszközhasználattal művészi megjelenést adhatunk mézeskalácsainknak.
Nem szükséges előzetes gyakorlat és nem feltételez tehetséget sem, jól elsajátítható sémákat tanulunk.



Legyen részed neked is az elmúlt 10 év több, mint 1500 tanfolyami résztvevőjének sikerében, akik a kezdő szintű mézeskalács tanfolyamok valamelyikén szereztek lendületet és nagyszerű tudást Vargáné Orbán Anikó oktatónál az Ékes-Édes Stúdióban. A tanítványaink gyönyörű mézes munkáit, a kiállításokat, sőt a rengeteg sikeres kiegészítő tevékenységet, vagy kisvállalkozást látva szívmelengető érzés milyen szépen kamatozik az tanfolyamokon jól megalapozott tudás. Hagyományostól a modernig, a kreatívan  egyedin át minden megvalósítható A MÉZESKALÁCS TANFOLYAMOK technikáinak széles palettájával.

Új dolgot tanulni sohasem késő, az öröm és a siker lendületben tart! Másoknak örömet szerezni a munkáinkkal összehasonlíthatatlan élmény bármivel.








Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Gaál Zsuzsanna, Ludányi Judit, Klopp Marcsi


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: