Vargáné Orbán Anikó vagyok,
és szeretettel köszöntelek az
Ékes-Édes Stúdió
hobbicukrász tanfolyamainak oldalán!
15 év alatt elkészült 65 ezer darab mézeskalács, 10 év alatt az Ékes-Édes Stúdiójában már több mint 3300-an megfordultak tanítványok, akik nagy arányban visszatérnek haladó tanfolyamokra is. Köszönöm Mindenkinek a töretlen érdeklődést: a megrendelőinknek a szép kihívásokat, megvalósítandó ötleteket, és a tanfolyamok résztvevőinek a kitartó figyelmet, lelkesedést, hogy igyekeznek minél többet kamatoztatni a nálunk tanultakból.
Kiváló cukrász oktatóinkkal Lévainé Husvéth Máriával, Ludányi Judittal és Klopp Marcsival már 33 különféle tanfolyammal sok szeretettel várunk. Tartsatok velünk 2023-ban is. Igyekszünk minden kívánságotoknak megfelelni ugyanúgy, mint ahogy számíthattok ránk az elmúlt években is.
és szeretettel köszöntelek az
Ékes-Édes Stúdió
hobbicukrász tanfolyamainak oldalán!
15 év alatt elkészült 65 ezer darab mézeskalács, 10 év alatt az Ékes-Édes Stúdiójában már több mint 3300-an megfordultak tanítványok, akik nagy arányban visszatérnek haladó tanfolyamokra is. Köszönöm Mindenkinek a töretlen érdeklődést: a megrendelőinknek a szép kihívásokat, megvalósítandó ötleteket, és a tanfolyamok résztvevőinek a kitartó figyelmet, lelkesedést, hogy igyekeznek minél többet kamatoztatni a nálunk tanultakból.
Kiváló cukrász oktatóinkkal Lévainé Husvéth Máriával, Ludányi Judittal és Klopp Marcsival már 33 különféle tanfolyammal sok szeretettel várunk. Tartsatok velünk 2023-ban is. Igyekszünk minden kívánságotoknak megfelelni ugyanúgy, mint ahogy számíthattok ránk az elmúlt években is.
MEGLEPETÉS: 2023-ban 10 évesek leszünk, szeretnénk megajándékozni benneteket! Bővebben erről részleteket ITT olvashattok>>>.
Várunk sok szertetettel Oktatási Stúdiónkba.
Hírekkel és a premierekkel folyamatosan jelentkezünk!
NEMZETKÖZI SIKER!

2017. november 4-én nekem ítélték a Cake Masters Awards 2017 Royal Icing kategóriájának díját. A nagy nemzetközi hírű eseményt csodás külsőségekkel, 700 fős vendégsereg jelenlétében tartották Birminghamben (UK) a Hotel Hilton Metropolban. Már jelölésem is óriási meglepetés volt. Hogy a díjat elhozhattam a Royal Icing hazájából, ami már több mint 150 éves múltra tekint vissza, hihetetlenül óriási megtiszteltetés.
Visszatekintés:

2007. óta foglalkozom mézeskalács készítéssel. A munkáim a hagyományos magyar díszítő örökségben gyökeredzenek mégis egyediek. A használt motívumok saját tervezésűek, melyekre jellemző az aprólékos, finom kidolgozás, pontos vonalvezetés. Sikerült az elmúlt évek alatt stílust is teremteni, amiből sokan merítenek ihletet, vagy egyenesen másolják. A mézeskalács díszítésbe bevont, újragondolt, magyaros motívum alakítás magam fejlesztette ága ma már nem mondható kifejezetten egyedinek, hisz számtalan követőm szintén alkalmazza a munkáin. Nagyszerű érzés, hogy ilyen sokat tudtam hozzátenni a magyar mézeskalács díszítésének a fejlődéséhez. Bár továbbra is érvényesnek tartom az alapgondolatot: Értékelendő magasabb szintet jelent az alkotói tevékenységben a megújulni, megújítani törekvés, a meglévő szépség harmonikus továbbfejlesztése. Akinek a munkája, gondolatai, mintái így átragyognak az azokat felhasznált más munkákból illik és úgy etikus, ha hivatkoznak rá....
Ma már különösen büszke lehetek, mert sok tanítványomat ismerni fel azonnal a munkája láttán, sokukra közülük szintén felfigyelhetünk a kézjegyeik alapján.
Ma már különösen büszke lehetek, mert sok tanítványomat ismerni fel azonnal a munkája láttán, sokukra közülük szintén felfigyelhetünk a kézjegyeik alapján.
Rengeteg fotó található a tanfolyamokon zajló munkáról, az elkészült alkotásokról a tanfolyamok ismertetőiben.

Glazúrozott Kastély torta A SIRHA 2016. kiállításra



A royal icing és
más krémdekorációs
technikákkal készült
2013 óta elkalandoztam a hagyományosabb jellegű mézeskalácsoktól is és sok újabb technikát próbáltam ki és fejlesztettem tovább a tudásomat, csiszoltam a stílusomat. Hihetetlen mennyi mindenre alkalmas a cukormáz.




KIEMELT MÉDIA MEGJELENÉSEK:
A különféle royal icinggal,
illetve további technikákkal készült

Az Ékes-Édes Ajándékok weboldalán "virtuális műhelyünk" készítői már 2014 óta kínálják gyönyörű mézeskalács ajándéktárgyaikat és fogadják a megrendelők egyedi igényeit is.

Elégedett vásárlóink révén munkáink nemcsak a magyarlakta Felvidékre, Délvidékre, Erdélybe, vagy a Partiumba jutottak el, hanem számos európai, és távoli országba is, mint Franciaország, Németország, Anglia, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, az USA, Kanada, Tunézia, Ausztrália, Japán......, vagy a Fülöp-szigetek.
2016-ban nagy örömünkre új mérföldkőhöz értünk. 2016. nyarán új helyszínre költöztünk. Az Oktatási Stúdió tágas, világos és kényelmes, modern és technikailag jól felszerelt berendezésével Nyugat Magyarország legjobb hobbicukrász oktatási stúdiójában már sok újdonsággal is várjuk a kedves tanulni vágyókat. Változatlanul Cserszegtomajon, a "régi" mézeskalácsos műhely szomszédságában, kellemes vidékies nyaralóövezetben, Keszthely és Hévíz mellett. Így az élmény nem csak a tanfolyamokon résztvevőknek, de a kísérő családtagoknak is biztosított.

Köszönöm minden kedves tanítványunknak az eddigi bizalmat és a kedves barátságokat.
Kívánom, hogy találjatok még több örömet ezt követően is az ékes és édes elfoglaltságokban.
Készséggel állunk rendelkezésedre és várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak oktatóink a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit, Klopp Marcsi
és Varga Balázs szervező
ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: