2014. január 2., csütörtök

Nyújtott Házi Rétes és Hajtogatott Levelestészta Tanfolyam

Ki ne gondolna nosztalgiával a régi ízekre, amit talán csak gyermekkorában evett olyan jót utoljára. Itt a lehetőség feleleveníteni, hogy a következő generációkat is megörvendeztethessük a gazdag, laktató másodfogásnak beillő klasszikus süteményekkel.

Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időpont: 2025. november 14-15. (szabad hely 5 fő)
Részvételi díj: 116,000 Ft
Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Jegyzetet biztosítunk,

Tanfolyamunk témái a töltelékek feldolgozásától, előkészítésétől, a tészták dagasztása, nyújtása illetve hajtogatása, és töltésén át a sütésig:
  • húzással nyújtott házi rétes, túrós, darás-meggyes, áfonyával, almás, mákos, káposztás; édesek és sósak készülnek egyaránt,
  • hájas leves tésztából táskák, szilva lekvárral, habos dióval és mákkal,
  • sajtos, sonkás, burgonyás, zöldséges hasék,
  • sajtos roló,
  • kelt rétes (zalai kőtt rétes),
  • tiroli rétes,
  • sváb rétes.
Természetesen a tanfolyamon készült sütemények hazavihetőek.







A tanfolyamon zajló munka:















88














kelt rétes
















kelt rétes
















Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina



Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: