Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 5., vasárnap

Francia Péksütemények

 2020-ban indult tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival>>>. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta. 2022-ben már a haladó francia desszertek tanfolyam keretében>>> a téma kifinomultságát a tapasztaltabb résztvevők gyakorlatára már bátran építve tovább fokozhatjuk különlegesebb alapanyagokkal belekóstolva a már-már művészi magasságokba, amely a hihetetlen vonzereje a desszertek világában.  

Most a régóta várt téma, a Francia Péksütemények is elérhetővé vált az Ékes-Édes Stúdióban. A tanfolyamon az omlós, a leveles, a kelt tésztás technikák és a töltelékek megannyi fontos nagy és apró trükkjeit és buktatóit is megmutatjuk és megtanítjuk orvosolni is a hibákat!  Így kellően felvértezve süthettek otthon is tökéletes, mennyei süteményeket.

(Minden fotón látható sütemény a tanfolyamon készült a résztvevők közreműködésével.)

travel cake


New York tekercs

Brioche feuilletee



Tanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának.

Amit készítünk: 
  • New York tekercs
  • Cruffin ( Croissan és muffin ötvözete) 
  • Több féle brióst készítünk majd: Leveles, Fr. cukros és Krémes briós változatokat 
  • Galette du rois - Királyi Galett- töltött leveles tésztás pite
  • Pains au Chocolat - csokis párna
  • Mandulás körtés tart
  • Almás Chausson
  • Canelés de Bordeaux
  • Karamellás és csokis-mogyorós travel cake

Oktató: Ludányi Judit, cukrász
8-10 fő részvételével, 3 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot

Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:



Több fotó a tanfolyamokról és az ott készült süteményekről:



Canelés de Bordeaux
















































travel cake


























briós












Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Ludányi Judit
cukrász, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdió



elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: