2020-ban indult tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertekkel. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta.
Francia Desszertek Örömsütés tanfolyamunkat az ünnepekre hangoltuk. Karácsony és húsvét előtt együtt sütjük meg a családi asztalra a különleges finomságokat, mellyel minden résztvevő elkápráztathatja otthon a vendégeit.
Oktató: Ludányi Judit, cukrász
8-10 fő részvételével, 2 nap, napi 8 órában
szint: kifejezetten az alapokat már ismerő, előzetesen a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon részt vettek számára ajánlott
Amit készítünk a húsvéti alkalommal:
- Pisztáciás és epres sült sajttorta,
- Almás-mandulás tart,
- Mini meggyes/ mangós sütés nélküli sajttorta,
- Áfonya torta,
- Csokis cake-roll,
- Budapest tekercs,
- Barackos karamell szelet,
- Pisztáciás eclair fánk,
- Málnás aprófalat,
- Omlós csoki-csók,
- Rozmaringos-parmezános keksz.
Amit készítünk a karácsonyi alkalommal:
- Pisztácia Tiramisu,
- Pisztáciás keksz,
- Csokis-mogyorós aprófalat,
- Capuchino tartlet,
- Csokis- Szedres tartlet,
- Mini Mont-Blanc tart,
- Csokis narancsos Madeleine,
- Epres-mákos szelet,
- Dupla zserbó,
- Narancsos-pezsgős Bouche de Noel,
- Erdei gyümölcsös cake roll,
- Csokis-kávés cake roll,
- Fekete-Erdő kosárka
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez.
A francia cukrászattal foglalkozó további tanfolyamaink:
A Francia Alapjai Tanfolyam
Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának:
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille, ehető virágok stb.
A Francia Desszertek Haladó Tanfolyam
Közkívánságra a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon résztvevők igényeinek megfelelően a Stúdióban gyorsan követte az alapokat adó tanfolyamot. A francia desszertek sokfélesége, igényessége már ugyan az alaptanfolyamon is kibontakozott. A haladó tanfolyam keretében azonban a téma kifinomultságát a tapasztaltabb résztvevők gyakorlotára már bátran építve tovább fokozhatjuk belekóstólva a már-már művészi magasságokba külsőben és az ízek kombinációival, amely a hihetetlen vonzereje a desszertek világában.
BŐVEBBEN>>>>
A Francia Péksütemények Tanfolyam
Nem sokat váratott magára ez a téma sem, hisz első pillanattól kiderült milyen nagy az igény rá. Nagy örömünkre szolgál, hogy megszervezhettük ezt is!
KORÁBBI KARÁCSONYI FRANCIA ÖRÖMSÜTÉS TANFOLYAMOKON KÉSZÜLT FOTÓK:
Ludányi Judit
cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió