Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 5., vasárnap

Francia Desszertek Örömsütés

 2020-ban indult tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertekkel. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta. 

Francia Desszertek Örömsütés tanfolyamunkat az ünnepekre hangoltuk. Karácsony és húsvét előtt együtt sütjük meg a családi asztalra a különleges finomságokat, mellyel minden résztvevő elkápráztathatja otthon a vendégeit.

Oktató: Ludányi Judit, cukrász
8-10 fő részvételével, 2 nap, napi 8 órában
szint: kifejezetten az alapokat már ismerő, előzetesen a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon részt vettek számára ajánlott

Amit készítünk a húsvéti alkalommal: 
  • Pisztáciás és epres sült sajttorta,
  • Almás-mandulás tart,
  • Mini meggyes/ mangós sütés nélküli sajttorta,
  • Áfonya torta,
  • Csokis cake-roll,
  • Budapest tekercs,
  • Barackos karamell szelet,
  • Pisztáciás eclair fánk,
  • Málnás aprófalat,
  • Omlós csoki-csók,
  • Rozmaringos-parmezános keksz.





Amit készítünk a karácsonyi alkalommal: 

  • Pisztácia Tiramisu,
  • Pisztáciás keksz,
  • Csokis-mogyorós aprófalat,
  • Capuchino tartlet,
  • Csokis- Szedres tartlet,
  • Mini Mont-Blanc tart,
  • Csokis narancsos Madeleine,
  • Epres-mákos szelet,
  • Dupla zserbó,
  • Narancsos-pezsgős Bouche de Noel,
  • Erdei gyümölcsös cake roll,
  • Csokis-kávés cake roll,
  • Fekete-Erdő kosárka



Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:





Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez. 



A francia cukrászattal foglalkozó további tanfolyamaink:


A Francia Alapjai Tanfolyam


Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának: 
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille,  ehető virágok stb. 



A Francia Desszertek Haladó Tanfolyam


Közkívánságra a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon résztvevők igényeinek megfelelően a Stúdióban gyorsan követte az alapokat adó tanfolyamot. A francia desszertek sokfélesége, igényessége már ugyan az alaptanfolyamon is kibontakozott. A haladó tanfolyam keretében azonban a téma kifinomultságát a tapasztaltabb résztvevők gyakorlotára már bátran építve tovább fokozhatjuk belekóstólva a már-már művészi magasságokba külsőben és az ízek kombinációival, amely a hihetetlen vonzereje a desszertek világában.

BŐVEBBEN>>>>


A Francia Péksütemények Tanfolyam


Nem sokat váratott magára ez a téma sem, hisz első pillanattól kiderült milyen nagy az igény rá. Nagy örömünkre szolgál, hogy megszervezhettük ezt is!










KORÁBBI KARÁCSONYI FRANCIA ÖRÖMSÜTÉS TANFOLYAMOKON KÉSZÜLT FOTÓK:


































Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Ludányi Judit
cukrász, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdió



elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: