Tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia cukrászat remekeivel. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta.
👉 Francia Desszertek Örömsütés tanfolyamunkat az ünnepekre hangoltuk. Karácsony és húsvét előtt együtt sütjük meg a családi asztalra a különleges finomságokat, mellyel minden résztvevő elkápráztathatja otthon a vendégeit.
👉 Oktató: Ludányi Judit, cukrász
👉 Szint: A tanfolyam kezdő szintű, vagyis nem igényel előképzettséget ajánlott házasszonyoknak, hobbicukrászoknak és szakmabelieknek egyaránt.
Az alkalmazott technikák a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyammal>>> megegyeznek. Ajánlott azok részére akik ezen már részt vettek és teljesen kezdők számára is.
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8 fő,
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
👉 Időtartam: 3 nap / napi 8 óra
👉 Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
👉 Amit készítünk a húsvéti alkalommal:
- Pisztáciás és epres sült sajttorta,
- Almás-mandulás tart,
- Mini meggyes/ mangós sütés nélküli sajttorta,
- Áfonya torta,
- Csokis cake-roll,
- Budapest tekercs,
- Barackos karamell szelet,
- Pisztáciás eclair fánk,
- Málnás aprófalat,
- Omlós csoki-csók,
- Rozmaringos-parmezános keksz.
👉 Amit készítünk a karácsonyi alkalommal:
- Pisztácia Tiramisu,
- Pisztáciás keksz,
- Csokis-mogyorós aprófalat,
- Capuchino tartlet,
- Csokis- Szedres tartlet,
- Mini Mont-Blanc tart,
- Csokis narancsos Madeleine,
- Epres-mákos szelet,
- Dupla zserbó,
- Narancsos-pezsgős Bouche de Noel,
- Erdei gyümölcsös cake roll,
- Csokis-kávés cake roll,
- Fekete-Erdő kosárka
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez.
A francia cukrászattal foglalkozó további tanfolyamaink:
A Francia Alapjai Tanfolyam
Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának:
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille, ehető virágok stb.
A Francia Péksütemények Tanfolyam
Nem sokat váratott magára ez a téma sem, hisz első pillanattól kiderült milyen nagy az igény rá. Nagy örömünkre szolgál, hogy megszervezhettük ezt is!
KORÁBBI KARÁCSONYI FRANCIA ÖRÖMSÜTÉS TANFOLYAMOKON KÉSZÜLT FOTÓK:
Ludányi Judit
cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió