2020-ban indult tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta.
A kifinomult ínyencségek készítése során megmutatjuk a különleges piskóták, tészták, töltelékek, betétek és bevonó technikák megannyi apró trükkjét és buktatóját is, ahol megtanítjuk orvosolni is azokat! :)
Különböző állagokat struktúrákat hozunk létre. Megtudhatod azok mitől olyan roppanóak, vagy épp krémesen lágyak, könnyedek és hogyan kombinálhatod ezeket a tulajdonságokat, amitől olyan izgalmasak és megunhatatlanok lesznek ezek az édességek. Így most a francia cukrászat legalapvetőbb fogásait mutatjuk meg neked, hogy a következő alkalommal már összetettebb receptekkel is meg tudjunk birkózni.
Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának:
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille, ehető virágok stb.
Amit készítünk:
- bársonyfújt fehércsokoládés szedres mousse desszertek,
- étcsokoládés és erdei gyümölcsös tükörmázas torták,
- rétegzett sütemények: Opera szelet több változatban,
- Choux-képviselőfánk francia módra: Chantilly krémmel töltött Choux és a híres neves Paris-Brest pralinékrémmel,
- pohárkrémek: eperhabos pohárkrém, csokis karamellás pohárkrém,
- tartok: mákos-citrom tart, szeder tart....
Oktató: Ludányi Judit, cukrász
8-10 fő részvételével, 3 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez.
A Francia Desszertek Haladó Tanfolyam
Közkívánságra a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon résztvevők igényeinek megfelelően a Stúdióban gyorsan követte az alapokat adó tanfolyamot. A francia desszertek sokfélesége, igényessége már ugyan az alaptanfolyamon is kibontakozott. A haladó tanfolyam keretében azonban a téma kifinomultságát a tapasztaltabb résztvevők gyakorlotára már bátran építve tovább fokozhatjuk belekóstólva a már-már művészi magasságokba külsőben és az ízek kombinációival, amely a hihetetlen vonzereje a desszertek világában.
BŐVEBBEN>>>>
A Francia Péksütemények Tanfolyam
Nem sokat váratott magára ez a téma sem, hisz első pillanattól kiderült milyen nagy az igény rá. Nagy örömünkre szolgál, hogy megszervezhettük ezt is!
Ludányi Judit
cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió