Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 5., vasárnap

Francia Desszertek Alapjai Tanfolyam


2020-ban indult tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta. 

A kifinomult ínyencségek készítése során megmutatjuk a különleges piskóták, tészták, töltelékek, betétek és bevonó technikák megannyi apró trükkjét és buktatóját is, ahol megtanítjuk orvosolni is azokat! :) 
Különböző állagokat struktúrákat hozunk létre. Megtudhatod azok mitől olyan roppanóak, vagy épp krémesen lágyak, könnyedek és hogyan kombinálhatod ezeket a tulajdonságokat, amitől olyan izgalmasak és megunhatatlanok lesznek ezek az édességek. Így most a francia cukrászat legalapvetőbb fogásait mutatjuk meg neked, hogy a következő alkalommal már összetettebb receptekkel is meg tudjunk birkózni.  

Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának: 
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille,  ehető virágok stb. 

Amit készítünk: 
  • bársonyfújt fehércsokoládés szedres mousse desszertek,
  • étcsokoládés és erdei gyümölcsös tükörmázas torták, 
  • rétegzett sütemények: Opera szelet több változatban, 
  • Choux-képviselőfánk francia módra: Chantilly krémmel töltött Choux  és a híres neves Paris-Brest pralinékrémmel, 
  • pohárkrémek: eperhabos pohárkrém, csokis karamellás pohárkrém, 
  • tartok: mákos-citrom tart, szeder tart.... 
Oktató: Ludányi Judit, cukrász
8-10 fő részvételével, 3 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot

Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:

Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez. 


A Francia Desszertek Haladó Tanfolyam


Közkívánságra a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon résztvevők igényeinek megfelelően a Stúdióban gyorsan követte az alapokat adó tanfolyamot. A francia desszertek sokfélesége, igényessége már ugyan az alaptanfolyamon is kibontakozott. A haladó tanfolyam keretében azonban a téma kifinomultságát a tapasztaltabb résztvevők gyakorlotára már bátran építve tovább fokozhatjuk belekóstólva a már-már művészi magasságokba külsőben és az ízek kombinációival, amely a hihetetlen vonzereje a desszertek világában.

BŐVEBBEN>>>>


A Francia Péksütemények Tanfolyam


Nem sokat váratott magára ez a téma sem, hisz első pillanattól kiderült milyen nagy az igény rá. Nagy örömünkre szolgál, hogy megszervezhettük ezt is!
KORÁBBI FRANCIA DESSZERTEK ALAPJAI TANFOLYAMOKON KÉSZÜLT FOTÓK:

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Ludányi Judit
cukrász, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdióelérhetőségünk:
+36 70 941 26 13ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: