A francia cukrászat az eleganciáról, kifinomultságról és tökéletes ízharmóniáról híres. Fedezd fel velünk a francia cukrászat világát és készíts Te is mesteri desszerteket!
Tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta.
Tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta.
A kifinomult ínyencségek készítése során megmutatjuk a különleges piskóták, tészták, töltelékek, betétek és bevonó technikák megannyi apró trükkjét és buktatóját is, ahol megtanítjuk orvosolni is azokat!
Különböző állagokat, struktúrákat hozunk létre. Megtudhatod azok mitől olyan roppanóak, vagy épp krémesen lágyak, könnyedek és hogyan kombinálhatod rétegekként ezeket a tulajdonságokat egy-egy desszerten belül, amitől olyan változatosak, izgalmasak és megunhatatlanok lesznek ezek az édességek.
Oktató: Ludányi Judit, cukrász
Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
Különböző állagokat, struktúrákat hozunk létre. Megtudhatod azok mitől olyan roppanóak, vagy épp krémesen lágyak, könnyedek és hogyan kombinálhatod rétegekként ezeket a tulajdonságokat egy-egy desszerten belül, amitől olyan változatosak, izgalmasak és megunhatatlanok lesznek ezek az édességek.
Oktató: Ludányi Judit, cukrász
Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
Időtartam: 3 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időpont:
2025. május 24 – 26. (szabad hely: 2 fő)2025. szeptember 20 – 22. (szabad hely: 5 fő)
Részvételi díj: 148,000 Ft
Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő, Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
A terület előnye: a fagyasztott technológia miatt rendkívül jól időzíthetők a munkafolyamatok, sőt... akár napokkal előre is dolgozhatsz.
Ötlet: A receptfüzet rendkívül jól hasznosítható! A különböző desszertek egy-egy alkotóit kiemelve, cserélve és egymással kombinálva sok-sok új édesség készíthető el. A tanfolyam ideje alatt is számtalan ötlet hangzik el a receptek kreatív használatára. Ezen a területen kiélheted a kísérletező, alkotó szenvedélyedet!
Tananyag: a francia cukrászat változatos, de legalapvetőbb technológiáit, fogásait, praktikáit mutatjuk meg neked, hogy a következő alkalommal már összetettebb receptekkel is meg tudjunk birkózni:
- francia felvertek,
- tart tészta,
- égetett tészta,
- gyümölcspürék és zselék,
- gyümölcsbetétek,
- francia cukrászkrémek: crème pâtissière, mousseline, diplomate
- tükörmáz bevonat,
- bársony hatású fújt bevonat készítése,
- díszítésként:habcsók,
- tuille,
- ropogósok,
- ehető virágok stb.
- bársonyfújt fehércsokoládés szedres mousse desszertek,
- tükörmázas mousse torták:étcsokoládés és
- erdei gyümölcsös,
- tükörmázas, gyümölcsös monodesszertek,
- rétegzett sütemények: Opera szelet kávés-málnás változatban,
- Choux-képviselőfánk francia módra:
- Chantilly krémmel töltött Choux és
- a híres neves Paris-Brest pralinékrémmel töltött,
- pohárkrémek:
- eperhabos pohárkrém,
- csokis karamellás pohárkrém,
- tartok:
- mákos-citrom tart,
- szeder tart....
A téma további tanfolyamai:
Francia Desszertek Örömsütés Tanfolyam
Francia Desszertek Örömsütés tanfolyamunkat az ünnepekre hangoltuk. Karácsony és húsvét előtt együtt sütjük meg a családi asztalra a különleges finomságokat, mellyel minden résztvevő elkápráztathatja otthon a vendégeit. A Francia Desszertek Alapjai Tanfolyammal azonos technológiákat használunk és remek receptvariációkkal alkalmazzuk.
A Francia Péksütemények Tanfolyam
MÁR 12 ÉVE EGYÜTT! KÖSZÖNJÜK!
46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Ajándék kupon>>>
Helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló >>>
VÉLEMÉNYEK >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13