Szeretnéd otthon elkészíteni az ország tortáit? Ugye különlegesnek hatnak, "kissé" összetettnek, de feltétlenül túlságosan is fenségesnek és kívánatosnak?! A két nap alatt elsajátítjuk a kényesebb technikákat, munkafolyamatokat is, amik miatt esetleg eddig nem mertél hozzá sem fogni az elkészítésükhöz, vagy nem sikerült olyan tökéletesen, mint a fotókon látszanak. Meg fogod tapasztalni egyáltalán nem annyira nehéz feladat, mint elsőre tűnik!
👉 Oktató: Ludányi Judit, cukrász
👉 Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő,
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
👉 Jegyzetet biztosítunk, a legalaposabb és jól követhető részletekkel, hogy biztosan sikerrel és könnyedén megismételd egyedül is otthon a tortaköltemények elkészítését.
👉 Javaslat: Jelentkezz bátran akár csekély tapasztalatokkal is a sütés terén, vagy egyáltalán nem vagy jártas a témában. Az alapoktól kezdve az összetett technikákon át, minden lépést megmutatunk, elmagyarázunk, és egyénileg segítünk a gyakorlati kivitelezés során.
👉 Jó tudni, hogy a fagyasztott technológia miatt egyes tortáknál rendkívül jól időzíthetők a munkafolyamatok, sőt... akár napokkal előre is dolgozhatsz.
👉 Ötlet: A technológiákat betartva a receptek összetevőit cserélve és egymással kombinálva ha igazán kreatív vagy megalkothatod a magad tortáját, itt igazán kiélheted a kísérletező, alkotó szenvedélyedet!
👉 Előny: Mostantól bármikor el tudod készíteni a család kedvencét, hiszen sok esetben már nem részei a cukrászdák kínálatának ezek a különleges desszertek.
👉 Tananyag:
~ Magyar alapanyagok hangsúlyos használata:
- Gyümölcsök: málna,
- Olajos magvak: dió, mogyoró
- Méz, tokaji bor, pálinka és likőrök
~ Több réteg, változatos textúrák:
- Könnyed piskóták olajos magvakból és nehézfölvertek gyümölcsök felhasználásával
- Főzött krémek, mousse-ok
- Ropogós vagy zselés elemek
~ Egyensúly az édesség és a frissesség, ízek között, a torták nem lehetnek túl édesek:
- Citrusok, savanykás gyümölcsök (alma, meggy, barack)
- Enyhén kesernyés hozzávalók (kávé és étcsokoládé, keserű mandula)
~ Innováció és hagyomány ötvözése:
Az Országtorták mindig modern technológiával készülnek, de sokszor hagyományos magyar sütemények inspirálják az alkotóikat.
👉 Amit készítünk:
- Szatmári Szilvatorta (2008) - aszalt szilvával és rummal, csokoládé és a marcipán, tejszínhab, pörkölt mandula és apró zöld marcipánlevelek díszítve.
- Pándi meggytorta (2009) - mascarpone és fehér csokoládés alapkrém, egy kis cherry brandy és fahéj, valamint bonbon meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítve,
- Szabolcsi almás máktorta (2012) - magyar alapanyagokból készült: mákos lapok, fahéjas almás töltelék, tejszínes vaníliás krémmel, fehér krémmel, almadarabokkal és mákkal díszítve,
- Milotai Mézes Diótorta (2013) - kétféle krémmel és 30 dkg dió felhasználásával, rétegek között ropogós, diós-grillázsos töltelék, díszítésében karamell és karamell tuile,
- Somlói revolúció (2014) - somlói galuska étcsokis mousse-t, diós grillázsréteg, narancs és fehér csokoládékrém, csokoládé szeletekkel díszítve,
- Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamell torta (2015) - sárgabarack, mandula, csokoládé és karamella, egy kis sárgabarack pálinkával, dekorációként csokoládé szeletek tejszínhabbal,
- Őrség zöld aranya (2015) - tökmagolajjal, mandulaliszt és málnazselé, fehércsokis ganache, hántolt ostya, tökmag praliné nemzeti színekben,
- Balatoni habos mogyoró (2016) - mogyorós mousse, habtészta, tejcsokis karamellahab mogyoróval és feketeribizlivel,
- Mákvirág (2024) - mandulalisztes mákos felvert, feketeszezámos grillázs ropogós, máklikőr, feketeribizli zselé, fehércsokis sajtkrém.
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
A témához hasonló technológiákkal dolgozó további tanfolyamaink:
Francia Desszertek Örömsütés Tanfolyam
Francia Desszertek Örömsütés tanfolyamunkat az ünnepekre hangoltuk. Karácsony és húsvét előtt együtt sütjük meg a családi asztalra a különleges finomságokat, mellyel minden résztvevő elkápráztathatja otthon a vendégeit. A Francia Desszertek Alapjai Tanfolyammal azonos technológiákat használunk és remek receptvariációkkal alkalmazzuk.
A Francia Alapjai Tanfolyam
Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának:
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille, ehető virágok stb.
TANFOLYAMOKON KÉSZÜLT FOTÓK
itt hamarosan:
Ludányi Judit
cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió