Sütés, Töltés, Díszítés
Oktató: Husvéth Marika, cukrász (További tanfolyamai az Ékes-Édes Stúdióban: Tortasütő és Tortadíszítő Alaptanfolyam, Tortasütő és Tortadíszítő 2. Tanfolyam, RETRO Sütik, Nyújtott házi rétes és Levelestészta Tanfolyam, Grillázs Tanfolyamok)
A tanfolyamon megtanulhatod, hogyan lehet a legegyszerűbben - adalékanyag felhasználása nélkül - elkészíteni azt a torta, ill. desszert alapot, amelyet a bemutatott burkolási- és díszítéstechnikákkal egy tökéletes ajándékká, az ünnep díszévé varázsolhatsz.
Készítünk levendulát, rózsát, kálát, különböző leveleket, virágokat…
Olyan sütési-, és díszítéstechnikákkal ismerkedhetsz meg, amelyek nem igényelnek nagy idő- és eszközráfodítást.
A két napos kezdő tanfolyamot ajánlom leendő kollégáknak, és mindenkinek, aki szeretné családját, barátait megörvendeztetni saját készítésű, tortájával, desszertjével.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt akár hobbicukrászt és a szakmabeli cukrászokat is. A tanfolyamon minden résztvevő (maximum 8-10 fő) lépésről lépésre gyakorolhatja a megtanult technikákat. Minden kérdésedre választ kaphatsz!
Első nap tematikája:
- Piskóta felvert – diós, mákos, kakaós, színes, mintás lapok, tekercsek, tortaformák, vajas lapok készítése, sütési technikák, hibák
- Krémek készítése: alap, főzött, tejszínes, gyümölcsös krémek, zselék,
- Torta betöltése, előkészítése burkolásra, panírozás
- Cukorcsipke készítése
- Habzsákos díszítési technikák bemutatása
- Habzsákos díszítési technikák gyakorlása
Második nap
- Bevonó anyagok használata –fondant, marcipán-
- Bevonó anyagok színezése
- Torta burkolása
- Dekorációs eszközök használatának bemutatása
- Tortadíszek készítés fondantból, marcipánból, a figurák felületi festése
- A tanuló torta feldíszítése
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
Szeretettel várunk két izgalmas, látványos és számtalan kérdést megválaszoló napra!
Husvéth Marika oktató