Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2018. április 21., szombat

Royal Icing Tanfolyamok

(technikák tortára, mézeskalácsra, kekszre, grillázsra)

A tortadíszítésben 150 éves angolszász hagyományok alapján, Magyarországon egyedül álló módon az Ékes-Édes Stúdiójában lehet torta glazúrozást tanulni. Az angol szakkifejezéssel az alapanyagot "royal icing" -nak hívják. Alapvetően mindkét elnevezés a cukormáz használatát takarja. A cukormáznak sokféle állaga létezik, melyeket sokféle módon alkalmazva, számtalan gyönyörű megjelenés érhető el.Érdemes megjegyezni, hogy a technikák nagyobbik része vajkrémmel, vagy ganache krémmel is működik. Bár igazán kifinomult és részletgazdag, elegáns, kézműves, akár művészi díszítésre kizárólag a glazúr alkalmas.


Itt a lehetőség a 2017-ben a torták Oscarjának is nevezett rangos nemzetközi díj Cukormázas Torta kategóriájának (Cake Masters Awards - Royal Icing Category) birtokosától megtanulni a mesterfogásokat. Így lehet igazán különleges, kézműves, csodás tortád, tanulj te is tanfolyamainkon Vargáné Orbán Anikótól. 




Royal Icing, azaz Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok 4 témával és egy alapismeretek foglalkozással:



1. GLAZÚROZÓ ALAPISMERETEK (3 óra)





2. A LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZÓ TORTADÍSZÍTÉS





3. TORTADÍSZÍTÉS GLAZÚR RÁTÉT-PANELES TECHNIKÁVAL




4. LEEJTETT SZÁLAS és 
KITERJESZTETT FÜGGESZTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTADÍSZÍTÉS




5. FELÜLÍRÁSOS DÍSZÍTŐCSÖVES TORTADÍSZÍTÉS 




További Royal Icing tanfolyamok haladóknak tortákra és sütikre egyaránt 4 fokozaton sok-sok témával:




Díszítő "0." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam



A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a 
torta.







Díszítő "1." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam








 
Látványos, színes technikák alkalmazása.

Tananyag: 
  • térbeli cukormáz díszítőcsöves virágok:a liliom, a rózsa, levelek;
  • térhatású, kontúrok nélküli féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika népi motívumokkal mint a a kalocsai, vagy matyó, valamint sokféle modern formával
  • a színes máz a mázban technika, és márványozás 
  • felületek színezése és a lüszter festékek használata
  • virággal rakott kosár, vagy kalap térbeli összeépítése cukormázból...




Díszítő "2." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam


   

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi illetve dekorfestése;

Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...



Díszítő "3." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam 



Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.



Díszítés Késfestéssel 
(cukormázas technika kekszre, mézeskalácsra, grillázsra és tortára)


Egyszerűen előállítható speciális cukormáz, mellyel könnyű dolgozni. A kényelmes munkához kellően lassan, de keményre szárad. A nagyobb formákhoz is rugalmas és jól tartó cukormáz, vagyis speciális royal icing recepttel térhatású sík és teljes féldomborműves késfestéshez.




Gyors festés Royal icing felületeken
(kekszen, mézeskalácson, vagy tortán)

résztvevők munkái

Nem kíván előkézettséget. Jól elsajátítható sémák alapján a megszerzett gyakorlattal pár perc alatt a tanfolyam végén már megfesthetőek a képeken látható díszítések.


Szeretettel várlak a tanfolyamaimon:
Vargáné Orbán Anikó




Már 11 éve együtt! KÖSZÖNJÜK!

42 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>




Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit, Klopp Marcsi


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: