Egyre több ember küzd különböző ételintoleranciával, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy milyen alapanyagokkal készült étellel terheljük szervezetüket.
Fontos, hogy megőrizzük egészségüket és desszertjeinknek ne csak az elfogyasztása legyen élmény, de emésztésük se rontsa komfort érzetünket, hisz ételünk elsősorban éltető táplálékunk.
A mentes alapanyagok merőben másként viselkednek a feldolgozás, főzés, sütés során, ezért az oktatás során megmutatjuk a speciális sütemények elkésztésének alapjait, apró trükkjeit, fontos mozzanatait.
Megmutatjuk hogyan készíts a lehető legegyszerűbben egészséges az allergiások által is fogyasztható tortákat:
A tananyag része az egyre “divatosabb” Nyers vegán torta készítése is, mely könnyen beilleszthető a mindenmentes étrendbe. Első ránézésre azt gondolhatnánk, ezek az ételek drágák, ami részben igaz is. Azonban az extrának tűnő alapanyagok sokkal változatosabbak, alacsonyabb kalóriatartalmuk mellett táplálóbbak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élő enzimekkel, amik hiányoznak a megszokott magas zsírtartalmú és fehér lisztes, cukros édességekből. Ezek a sütemények nem csak ínycsiklandóak, de vitalitásunkat és az egészségünket is nagyban támogatjuk velük.
- Bemutatjuk hogyan készíts gluténmentes, cukormentes, tojásmentes és minden mentes piskótát.
- Végig vesszük a helyettesítési opciókat gluténtartalmú alapanyagokra, tejre, tojásra, cukorra.
- Alap krémeket készítünk tejtermék nélkül és megmutatjuk, hogyan tudod ezekben később változatosan kombinálni a természetes ízeket és színeket.
- Átvesszük a jól működő, szép és stílusos burkolási technikákat és természetesen el is készítjük őket.
- Valamint megmutatjuk milyen díszítési technikákat alkalmazhatsz a torta díszítése során. Készítünk torta vitorlákat, isomalt kosarat, tuile-t, egyszerű ostya virágokat.
A tananyag része az egyre “divatosabb” Nyers vegán torta készítése is, mely könnyen beilleszthető a mindenmentes étrendbe. Első ránézésre azt gondolhatnánk, ezek az ételek drágák, ami részben igaz is. Azonban az extrának tűnő alapanyagok sokkal változatosabbak, alacsonyabb kalóriatartalmuk mellett táplálóbbak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élő enzimekkel, amik hiányoznak a megszokott magas zsírtartalmú és fehér lisztes, cukros édességekből. Ezek a sütemények nem csak ínycsiklandóak, de vitalitásunkat és az egészségünket is nagyban támogatjuk velük.
Résztvevőink 2 darab feldíszített saját tortát készítenek el és vihetnek haza:
Mentes torta témában:
Kókuszos csokitorta- főzött krémalap, mindenmentes ganache, burkolás tojásmentes svájci vajkrémmel.
Nyers torta témában:
Szabadon választva áfonyás mangó tortát, vagy mogyorós csokitortát.
Mentes torta témában:
Kókuszos csokitorta- főzött krémalap, mindenmentes ganache, burkolás tojásmentes svájci vajkrémmel.
Nyers torta témában:
Szabadon választva áfonyás mangó tortát, vagy mogyorós csokitortát.
Elmaradhatatlan továbbá néhány pohárkrém, és aprósütemény elkészítése is.
Mindenmentes aprósüti: Brownie ( céklából) és csokis MadeleinePohárdesszert: gyümölcsös panna-cotta
Ezek természetesen szintén hazavihetőek.
A tanult dekorációkhoz nem szükségesek drága és különleges eszközök és alapanyagok, nem veszélyesen forró, és mert végre nem tortadekorációs massza, viszont sokáig eltartható (az ostyavirág) így előre is dolgozhatsz, légies, nőies, finom és elegáns mindkettő technika!!!
Oktató: Ludányi Judit, cukrász
8-10 fő részvételével, 3 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
FIGYELEM!
2024. áprilisától indul:
A tanfolyamokon készült fotók:
Ludányi Judit
cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió