Grillázs tanfolyamunkkal egy szép népi, populáris hagyományt szeretnénk feleleveníteni, életben tartani, kicsit újabb, modernebb köntösben.
A grillázstorta eredete a X. századba nyúlik vissza, először orvosságként használták, majd a XIV. századra vált csemegévé, melyet az ünnepek csúcspontján szolgáltak fel. A krónikák szerint Mátyás király és Beatrix menyegzőjén grillázsból készült kert díszítette az ünnepi asztalt. Az 1695-ben megjelent első magyar nyelvű szakácskönyv az ünnepi lakomák leírásánál már említést tesz erről a finomságról.
Más ismert megnevezései: pörkölt cukor torta, égetett cukor torta, pörkölt dió torta, pörkölt torta, diótorta, grillázstorta, pirított diótorta...
Más ismert megnevezései: pörkölt cukor torta, égetett cukor torta, pörkölt dió torta, pörkölt torta, diótorta, grillázstorta, pirított diótorta...
Megjelenési formájuk változatosak, alkalomfüggőek, szimbólum értékűek.
A torta tervezése, felépítése nagy vállalkozó kedvet, kreativitást igényel.
Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék megtanulni a grillázs készítés alapjait.
A tanfolyamon megtanulhatod
- a grillázs kosár készítését,
- a dióval, szezámmaggal, mákkal, … készített grillázs virágokat, leveleket, pántokat,
- azok összeállítását.
Bemutatjuk
- az elkészítéshez szükséges eszközöket, és azok beszerzési forrását,
- a grillázs színezését, felületi festését, valamint
- a cukormázzal történő díszítést.
oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
6 fő részvételével, 1 nap, napi 9 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Ha kedvet kaptál és kellő kihívást érzel e szép hagyomány elsajátításához, szeretettel várunk tanfolyamunkon és hidd el, hogy az itt tanultakkal a siker sem marad el!