Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 5., vasárnap

Grillázs Alaptanfolyam




Grillázs tanfolyamunkkal egy szép népi, populáris hagyományt szeretnénk feleleveníteni, életben tartani, kicsit újabb, modernebb köntösben.



A grillázstorta eredete a X. századba nyúlik vissza, először orvosságként használták, majd a XIV. századra vált csemegévé, melyet az ünnepek csúcspontján szolgáltak fel. A krónikák szerint Mátyás király és Beatrix menyegzőjén grillázsból készült kert díszítette az ünnepi asztalt. Az 1695-ben megjelent első magyar nyelvű szakácskönyv az ünnepi lakomák leírásánál már említést tesz erről a finomságról.
Más ismert megnevezései: pörkölt cukor torta, égetett cukor torta, pörkölt dió torta, pörkölt torta, diótorta, grillázstorta, pirított diótorta...

Megjelenési formájuk változatosak, alkalomfüggőek, szimbólum értékűek.


A torta tervezése, felépítése nagy vállalkozó kedvet, kreativitást igényel.
Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék megtanulni a grillázs készítés alapjait.

A tanfolyamon megtanulhatod
  • a  grillázs kosár készítését,
  • a dióval, szezámmaggal, mákkal, … készített grillázs virágokat, leveleket, pántokat,
  • azok összeállítását.

Bemutatjuk
  • az elkészítéshez szükséges eszközöket, és azok beszerzési forrását,
  • a grillázs színezését, felületi festését, valamint
  • a cukormázzal történő díszítést.
oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
6 fő részvételével, 1 nap, napi 9 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot

Ha kedvet kaptál és kellő kihívást érzel e szép hagyomány elsajátításához, szeretettel várunk tanfolyamunkon és hidd el, hogy az itt tanultakkal a siker sem marad el!

Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:





Szeretettel várunk egy izgalmas,
látványos és minden kérdést megválaszoló napra!

Husvéth Marika, cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező




Fotók a korábbi tanfolyamokról: