2014. január 5., vasárnap

Grillázs Alaptanfolyam


Grillázs tanfolyamunkkal egy szép népi, népszerű hagyományt szeretnénk feleleveníteni, életben tartani, kicsit újabb, modernebb köntösben.

Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Kis létszámú csoport, maximum 6 fő részvételével,
Időtartam: 1 nap /  9 óra
Időpont: 
2025. július 6. (szabad hely 1 fő)
2025. augusztus 10. (szabad hely 2 fő)
2025. november 09. (szabad hely 6 fő)
Részvételi díj: 72,000 Ft
Gyakorlati oktátás: mindenki részt vesz a tanulásban és készítésben, lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással saját tortát készít el.
Jegyzetet biztosítunk.
Ajánlott: leendő cukrászoknak, hobbicukrászoknak, mindenkinek, aki szeretné családját, barátait megörvendeztetni saját készítésű grillázs tortával.
Bízunk benne tanfolyamon az ötletekkel gazdagodva kreatív alkotásra is inspirálhatunk!

A tanfolyamon megtanulhatod:
  • grillázs falatkák,
  • levelek, rózsa, egyszerű virág, kála, pántok, kosár,
  • felület mintázása a leveleknél
  • a dióval, szezámmaggal, mákkal, mogyoróval és mandulával készített grillázs,
  • kosár összeállítása,
  • az elkészítéshez szükséges eszközök és azok beszerzési forrásai,
  • a grillázs színezése, felületi festése, valamint
  • a cukormázzal történő díszítést. 


A grillázstorta eredete a X. századba nyúlik vissza, először orvosságként használták, majd a XIV. századra vált csemegévé, melyet az ünnepek csúcspontján szolgáltak fel. A krónikák szerint Mátyás király és Beatrix menyegzőjén grillázsból készült kert díszítette az ünnepi asztalt. Az 1695-ben megjelent első magyar nyelvű szakácskönyv az ünnepi lakomák leírásánál már említést tesz erről a finomságról.
Más ismert megnevezései: pörkölt cukor torta, égetett cukor torta, pörkölt dió torta, pörkölt torta, diótorta, grillázstorta, pirított diótorta...

Megjelenési formájuk változatosak, alkalomfüggőek, szimbólum értékűek.
 

Ha kedvet kaptál és kellő kihívást érzel e szép hagyomány elsajátításához, szeretettel várunk tanfolyamunkon és hidd el, hogy az itt tanultakkal a siker sem marad el!



Fotók a korábbi tanfolyamokról:
 































Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina



Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: