Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2018. április 19., csütörtök

Torta és Süteménydíszítő Tanfolyamok

Technikák tortára, cupcake-re, kekszre vagy mézeskalácsra,  egyéb desszertekre, aprósüteményekre.

Az alkotás öröme megnyugtat és 
feltöltődés is egyben. Másoknak is kellemes pillanatokat szerezhetünk vele. Sok szép lehetőséget kínál többek között a festés, a díszítőcsövek, a festőkések használata. A technikák többsége kezdőknek ajánlott. Alapanyagaink között találhatóak vegán és mentes megoldások is. 

20. Torta gyors festése
(különböző szilárd torta burkolatokon, mint marcipán, tortadekorációs massza, csokoládé, vagy ganache és royal icing)






21. Díszítőcsöves Babkrém virágok
(magas tápértékű, vegán, zsiradékmentes, cukor nélkül is elkészíthető)






22. Díszítőcsöves Vajkrém virágok
(koreai, fényes, speciális svájci, stabil vajkrémek használata, mindegyike vegán, egy részük cukormentesen elkészíthető)






23. Díszítőcsöves Csokoládékrém virágok
(hozzáadott adalékok és cukor nélkül, színezhető fehércsokoládéból, tej- és étcsokoládéból)



24. Tortadíszítés Csokoládés Késfestéssel
(Bármilyen burkolaton alkalmazható technika, könnyű tejszínes burkolatokon, vagy mousson csak a teljesen térhatású festés.)






25. Pillecukor virágok csokorba, tortára és más pillecukor finomságok tanfolyama
(a pihe puha finomságok remek gasztroajándékok is) 






26. Pillecukor Virágok HALADÓ 1-2. tanfolyamok
(sok különféle virágtípus és ünnepi alkalmakra hangolt motívumokkal)





28. Zselé virágok, zselé cukor kristályok, gyöngyök és gumicukor
(könnyű gyümölcsös zsiradékmentes desszert különlegesség önmagában, vagy tortdekoráció, remek gasztroajándékok) 


29. Modern Tortadíszítés Tanfolyam




30-31. Tortadíszítő Figurakészítés Tanfolyam
(Kezdő és Középhaladó fokozat)




15. Glazúrozó (royal icing) Alapismeretek tortaglazúrozáshoz






16-19. Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok


16. Leejtett szálas glazúrozott tortadíszítés
17. Tortadíszítés rátétes panel technikával
18. Kiterjesztett szálas glazúrozott tortadíszítés 
19. Felülírásos díszítőcsöves tortadíszítés



További Royal Icing tanfolyamok haladóknak tortákra és sütikre egyaránt 4 fokozaton sok-sok témával:


Díszítő "0." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam



A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a 
torta.






Díszítő "1." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam






 
Látványos, színes technikák alkalmazása.

Tananyag: 
  • térbeli cukormáz díszítőcsöves virágok:a liliom, a rózsa, levelek;
  • térhatású, kontúrok nélküli féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika népi motívumokkal mint a a kalocsai, vagy matyó, valamint sokféle modern formával
  • a színes máz a mázban technika, és márványozás 
  • felületek színezése és a lüszter festékek használata
  • virággal rakott kosár, vagy kalap térbeli összeépítése cukormázból...




Díszítő "2." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam


   

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi illetve dekorfestése;

Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...



Díszítő "3." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam 



Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.


A Sütemény Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mind a keksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak.
Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a cukormázzal bevont vajas keksz díszítésében is.
A tortadíszítő tanfolyamokon műtorta díszítése a feladat, de a tanfolyamok másik részére a tanfolyami résztvevők hozhatják a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák.
A megtanult tortadíszítő technikákkal igazán szép, szívhez szóló süteményekkel, egyedi és gyönyörű gasztroajándékokkal lephetjük meg szeretteinket és barátainkat. Az ajándékaink ezután már nem csak egyszerű finomságok, hanem kreatív, megkapó, látványos, elismerésre számító meglepetések. Ezek közül a glazúrozott mézesek, kekszek, tortafedelek, dobozok, asztaldíszek, pillecukor virágok, vagy a tortafigurák akár évekig őrizni érdemes emlékek is lehetnek, mert lesz, amit a megajándékozottaknak nem lesz szívük elfogyasztani...






Már 11 éve együtt! KÖSZÖNJÜK!

46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>




Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit, Klopp Marcsi


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: