Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

MENÜ

2018. április 19., csütörtök

Torta és Süteménydíszítő Tanfolyamok

Technikák tortára, cupcake-re, kekszre vagy mézeskalácsra, egyéb desszertekre, aprósüteményekre.

ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas tortadíszítés)
KRÉMVIRÁGOK: babkrém, fényes-, koreai-, stabil vajkrém, sajtkrém, mályvacukor virágok, tojásfehérje krém és flexkrém, zsíradék és szénhidrát szegény vega és vegán krémek, magas élvezeti értékű olajos magvak és csokoládé krémek díszítőcsövek és habzsák, valamint festőkés használatával.
TORTAFESTÉS: gyors technikával, valamint kakaóvajjal.
OSTYAPAPÍR, KREATÍV TORTA KRÉMBURKOLATOK, FIGURAKÉSZÍTÉS.

A Sütemény Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mind a keksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak.
Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a cukormázzal bevont vajas keksz díszítésében is.
A tortadíszítő tanfolyamokon műtorta díszítése a feladat, de a tanfolyamok másik részére a tanfolyami résztvevők hozhatják a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák.
Így igazán szívhez szóló, egyedi és gyönyörű gasztroajándékokkal lephetjük meg szeretteinket és barátainkat. Az ajándékaink ezután már nem csak egyszerű finomságok, hanem kreatív, megkapó, látványos, elismerésre számító meglepetések. Ezek közül a glazúrozott mézesek, kekszek, tortafedelek, dobozok, asztaldíszek akár évekig őrizni érdemes emlékek is lehetnek, mert lesz, amit a megajándékozottaknak nem lesz szívük elfogyasztani...

Ha szeretnél kipróbálni egy új, művészi önkifejezési formát, alkotni, fejlődni, magasabb fokon elsajátítani a sütemények díszítését várjuk a jelentkezésedet!



Díszítőcsöves Babkrém virágok





      TANFOLYAMI TEMATIKA >>> 


Díszítőcsöves Vajkrém virágok Tanfolyam
(koreai, fényes és stabil vajkrémek)





    TANFOLYAMI TEMATIKA >>> 


Tortadíszítés Késfestéssel Tanfolyam
(csokoládé krém, vajkrém)









A burkolt torta gyors festése



     TANFOLYAMI TEMATIKA >>> 


Pillecukor virágok csokorba, tortára



Tortadíszítő Figurakészítés Tanfolyam
(Kezdő és Középhaladó fokozat)





Oktató: Klopp Marcsi, Időtartam: 2-2 nap tanfolyamonként, összesen 16 óra


Modern Tortadíszítés




Oktató: Ludányi Judit, Időtartam: 2 nap, összesen 16 óra




Royal icing tanfolyamok:

Glazúrozó Alapismeretek (3 óra)





Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok
4 témával:


1. A LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZÓ TORTADÍSZÍTÉS






2. TORTADÍSZÍTÉS GLAZÚR RÁTÉT-PANELES TECHNIKÁVAL




3. LEEJTETT SZÁLAS és 
KITERJESZTETT FÜGGESZTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTADÍSZÍTÉS




4. FELÜLÍRÁSOS DÍSZÍTŐCSÖVES TORTADÍSZÍTÉS 




További Royal Icing tanfolyamok haladóknak tortákra és sütikre egyaránt 4 fokozaton sok-sok témával:



Díszítő Kezdő Glazúrozó Tanfolyam 3 nap (Díszítő O.)



A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a 
torta.






Díszítő Középhaladó Glazúrozó Tanfolyam (Díszítő 1.)










 
Látványos, színes technikák alkalmazása.

Tananyag: 
  • térbeli cukormáz díszítőcsöves virágok:a liliom, a rózsa, levelek;
  • térhatású, kontúrok nélküli féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika népi motívumokkal mint a a kalocsai, vagy matyó, valamint sokféle modern formával
  • a színes máz a mázban technika, és márványozás 
  • felületek színezése és a lüszter festékek használata
  • virággal rakott kosár, vagy kalap térbeli összeépítése cukormázból...





Díszítő Haladó Glazúrozó Tanfolyam (Díszítő 2.)


   

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi illetve dekorfestése;

Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...



Díszítő Glazúrozó Mester Tanfolyam (Díszítő 3.)



Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.




További témáink:




Sütemények és desszertek tanfolyamok>



Már 10 éve együtt! KÖSZÖNJÜK!

33 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>



Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Gaál Zsuzsanna, Ludányi Judit, Klopp Marcsi


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: