Technikák tortára, cupcake-re, kekszre vagy mézeskalácsra, egyéb desszertekre, aprósüteményekre.
ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas tortadíszítés)
KRÉMVIRÁGOK: babkrém, fényes-, koreai-, stabil vajkrém, sajtkrém, mályvacukor virágok, tojásfehérje krém és flexkrém, zsíradék és szénhidrát szegény vega és vegán krémek, magas élvezeti értékű olajos magvak és csokoládé krémek díszítőcsövek és habzsák, valamint festőkés használatával.
TORTAFESTÉS: gyors technikával, valamint kakaóvajjal.
OSTYAPAPÍR, KREATÍV TORTA KRÉMBURKOLATOK, FIGURAKÉSZÍTÉS.
Ha szeretnél kipróbálni egy új, művészi önkifejezési formát, alkotni, fejlődni, magasabb fokon elsajátítani a sütemények díszítését várjuk a jelentkezésedet!
Díszítőcsöves Babkrém virágok
TANFOLYAMI TEMATIKA >>>
Díszítőcsöves Vajkrém virágok Tanfolyam
(koreai, fényes és stabil vajkrémek)
Pillecukor virágok csokorba, tortára
Díszítőcsöves Csokoládékrém virágok
Zselé virágok, zselé kristályok, zselé gyöngyök
Tortadíszítő Figurakészítés Tanfolyam
(Kezdő és Középhaladó fokozat)
Glazúrozó Alapismeretek (3 óra)
Glazúrozó (Royal Icing) Tortadíszítő tanfolyamok
4 témával:
1. A LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZÓ TORTADÍSZÍTÉS
4 témával:
1. A LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZÓ TORTADÍSZÍTÉS
3. LEEJTETT SZÁLAS és
KITERJESZTETT FÜGGESZTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTADÍSZÍTÉS
KITERJESZTETT FÜGGESZTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTADÍSZÍTÉS
Díszítő "0." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam
torta.
Díszítő "1." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam
Látványos, színes technikák alkalmazása.
Tananyag:
- térbeli cukormáz díszítőcsöves virágok:a liliom, a rózsa, levelek;
- térhatású, kontúrok nélküli féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika népi motívumokkal mint a a kalocsai, vagy matyó, valamint sokféle modern formával
- a színes máz a mázban technika, és márványozás
- felületek színezése és a lüszter festékek használata
- virággal rakott kosár, vagy kalap térbeli összeépítése cukormázból...
Díszítő "2." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam
További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...
Díszítő "3." Cukormázas (Glazúrozó, Royal Icing) Tanfolyam
Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.
A Sütemény Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mind a keksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak.
Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a cukormázzal bevont vajas keksz díszítésében is.
A tortadíszítő tanfolyamokon műtorta díszítése a feladat, de a tanfolyamok másik részére a tanfolyami résztvevők hozhatják a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák.
A megtanult tortadíszítő technikákkal igazán szép, szívhez szóló süteményekkel, egyedi és gyönyörű gasztroajándékokkal lephetjük meg szeretteinket és barátainkat. Az ajándékaink ezután már nem csak egyszerű finomságok, hanem kreatív, megkapó, látványos, elismerésre számító meglepetések. Ezek közül a glazúrozott mézesek, kekszek, tortafedelek, dobozok, asztaldíszek, pillecukor virágok, vagy a tortafigurák akár évekig őrizni érdemes emlékek is lehetnek, mert lesz, amit a megajándékozottaknak nem lesz szívük elfogyasztani...
További cukrász tanfolyamok témakörök szerint:
Már 11 éve együtt! KÖSZÖNJÜK!
42 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit, Klopp Marcsi
ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: