Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 6., hétfő

Pillecukor Virágok Haladó 1. Tanfolyam

Ha már beleszerettünk a pillecukorba egyszerűen nem lehet félre tenni. Új és újabb kihívásokat találhatunk benne. A receptek sokfélék, rengeteg megjelenési formát adhatunk neki. Díszdobozban falatnyi kivitelben csókokba dresszírozva, vagy kis kockákra vágva bonbonféleség. Díszítőcsővel virágokat formázva tortákat díszíthetünk, de a virágok csokorba is köthetőek, pálcikán gyerekeknek nyalóka, csokival leöntve négercsók, a forró csokin, vagy lattén olvadó meglepetés. Ezen kívül több további édesség receptben alapanyag... Felsorolni is nehéz mi mindenre jó! Igazi csemege és a hosszabb ideig eltartható gasztroajándékok netovábbja teret adva a fantáziának.

Ezen a vonalon kalandozunk tovább ezen a haladó tanfolyamon. Elsősorban új virág fajtákra koncentrálunk, melyekből egy nyári és két tavaszi virág kollekciót készítünk el, amiből 3-5 csokor lesz.

Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Időtartam: 2 nap, napi 8 óra


A jelentkezésnek előfeltétele a Pillecukor Virágok és Csemegék Tanfolyamon>>> való előzetes részvétel. Ennek oka, hogy a Haladó tanfolyamunkon már szeretnénk csak a készítésre fordítani az időt, hiszen az alapanyagok ismertetése, az eltarthatóság, az eszközismeret, receptváltozatok és előkészítő folyamatokat már alaposan megismertük ezen az alapozó tanfolyamon.




Haladó tanfolyamunkon készítünk t
öbb új virágkollekciót, melyeket különféle kreatív díszcsomagolásokban helyezünk el. A virágok fajtáit közkívánatra az alábbiak szerint válogattuk össze:
  • extra rózsa,
  • fürtvirág,
  • hortenzia,
  • tulipán,
  • nőszirom,
  • napraforgó,
  • pipacs,
  • rézvirág, 
  • többféle levél kialakítás,
  • felületi festés airbrush és porfestéssel,
  • csomagolás ötletek: egyedi doboz, vagy kosár mérethez és formához alkalmazkodó doboz bélelés, fekvő csokor stb.
Hibiszkusz, Orchidea és Kála a Haladó 2. Tanfolyam tananyaga





Hibiszkusz, Orchidea és Kála a Haladó 2. Tanfolyam tananyaga


Hibiszkusz, Orchidea és Kála a Haladó 2. Tanfolyam tananyaga

Receptünk harmad arányban valódi gyümölcs. Jól színezhető természetes színezékekkel, ha a választott gyümölcs színező ereje nem lenne elég. Ízében markánsabb gyümölcs választásával, például málnával kellemes ízt biztosíthatunk, de ízesíthető a természetes aromákban gazdag házi bodzaszörptől kezdve, a kertben szedett mentán át, a fahéj, citrusolaj és vaníliáig, azonban bármelyik változat megbolondítható egy finom erős, aromás likőrrel is. Tovább gazdagíthatjuk aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, aprított dióval, mogyoróval, vagy bevonhatjuk vékony csokoládé réteggel.... Bővebben a pillecukorról>>>


Aktuális, helyszín, szállás,
utazás, étkezés,
programajánló, a környék:




Más krémek és más virágok további tanfolyamokon elsajátíthatóak: 





Fotók a tanfolyamról:

























































































Készséggel állok rendelkezésedre és várlak sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ: