1. Pillecukor Virágok Haladó 1.
2. Pillecukor Virágok Haladó 2.
2. Pillecukor Virágok Haladó 2.
3. Pillecukor Ajándékok Karácsonyi Különkiadás
4. Pillecukor Ajándékok Tavaszi Különkiadás (előkészületben)
(Részletes tematikák és fotók lejjebb!)
Ha már beleszerettünk a pillecukorba egyszerűen nem lehet félre tenni. Új és újabb kihívásokat találhatunk benne. A receptek sokfélék, rengeteg megjelenési formát adhatunk neki. Díszdobozban falatnyi kivitelben csókokba dresszírozva, vagy kis kockákra vágva bonbonféleség. Díszítőcsővel virágokat formázva tortákat díszíthetünk, de a virágok csokorba is köthetőek, pálcikán gyerekeknek nyalóka, csokival leöntve négercsók, a forró csokin, vagy lattén olvadó meglepetés. Ezen kívül több további édesség receptben alapanyag is lehet... Felsorolni is nehéz mi mindenre jó! Igazi csemege és a hosszabb ideig eltartható gasztroajándékok netovábbja teret adva a fantáziának.
👉 Haladó tanfolyamok tematikái: új virág fajtákat, illetve ünnepi alkalmakhoz illő formákat új receptekkel készítünk, kreatív díszcsomagolási ötleteket alkalmazunk. Részleteket lásd lejjebb.
👉 Oktató: Vargáné Orbán Anikó
👉 Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8 fő
👉 Szint haladó: a jelentkezés előfeltétele az alapozó kurzuson való részvétel, ami a Pillecukor Virágok Csokorba, Tortára és Más Csemegék Tanfolyam>>>
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Felhasználhatósága: a virágokból lehet különleges gasztroajándék dobozban, vagy csokorba kötve, vagy zsiradékmentes tortadekoráció, különösen jól illik savasabb gyümölcsös krémekkel töltött süteményekhez,
👉 Eltarthatósága: A megújult recepttel puha, ruganyos állaga és minőségének megőrzési ideje tartósítószerek és hűtés nélkül is több mint egy hónap! Az eredeti recepttel eltarthatósága fél év.
👉 A technika előnye: a virágok elkészítésének ráfordítási idejében értékelhető leginkább. A legösszetettebb virág elkészítése is maximum 3 perc, szemben a nem díszítőcsöves technikákkal, ami félórákban mérhető. A pillecukor főzése és a csövezés külön élmény.

A jelentkezésnek előfeltétele a Pillecukor Virágok és Csemegék Tanfolyamon>>> való előzetes részvétel. Ennek oka, hogy a haladó tanfolyamokon már nem fordítunk időt az alapanyagok ismertetése, az eltarthatóság, az eszközismeret, receptváltozatok és előkészítő folyamatokra. Mivel azokat megismertük az alapozó tanfolyamon, így a haladó tanfolyamokon még több idő jut a készítésre, alkotásra.
1. Pillecukor Virágok Haladó 1. Tanfolyam
Új receptünkkel maximalizálhatjuk a finomságok minőség megőrzési idejét, egy hónapon túl is puha, ruganyos marad még csomagolás nélkül is! Készítünk több új virágkollekciót, melyeket különféle kreatív díszcsomagolásokban helyezünk el. A virágok fajtáit közkívánatra az alábbiak szerint válogattuk össze, melyekből egy nyári és két tavaszi virág kollekciót készítünk el, amiből 3-5 csokor lesz:
- extra rózsa,
- györgyike,
- hortenzia,
- tulipán,
- nőszirom,
- napraforgó,
- pipacs,
- rézvirág,
- többféle levél kialakítás,
- felületi festés airbrush és porfestéssel,
- csomagolás ötletek: egyedi doboz, vagy kosár mérethez és formához alkalmazkodó bélelés, díszcsomagolás.
2. Pillecukor Virágok Haladó 2. Tanfolyam
Az új receptekkel könnyebben készíthetünk nagyméretű, vagy kiemelkedő részleteket magában foglaló formákat. Újabb virágkollekciókat készítünk, több virágot hosszú szárral a térbe emelünk. Különféle újabb kreatív díszcsomagolásokat készítünk. A virágok fajtáit közkívánatra az alábbiak szerint válogattuk össze:
- orchidea,
- kála,
- hibiszkusz,
- nagy oroszcsöves tulipánok,
- élethű formájú és méretű orgona,
- nárcisz,
- száras levendula,
- száras viola,
- gyöngyvirág,
- többféle új levél formálás,
- felületi festés airbrush és porfestéssel,
- újabb további csomagolás ötletek például fekvő csokor.
3. Pillecukor Ajándékok Karácsonyi Különkiadás
A már korábban megismert recepteket variálva az ünnepre hangolva téli motívumokkal készítünk több dekoratív kompozíciót. Tanfolyamunkat decemberre terveztük, így az elkészült finomságok mindegyike karácsony alkalmával elajándékozható. Szerepel többek között:
- adventi koszorúcskák,
- bojtos sapkák,
- toboz,
- mikulásvirág,
- csillag,
- csillagvirág,
- kicsi és nagy fenyőfák,
- hóember,
- nagy 3D karácsonyfa kisebb elemekkel díszítve,
- néhány ünnepi hangulatú csemege is különleges kiszereléssel, elegáns csomagolással.
4. Pillecukor Ajándékok Tavaszi Különkiadás
A már korábban megismert recepteket variálva húsvéti és más családi ünnepekre hangolva kisebb virágos motívumokkal készítünk több kisebb remek ajándékba adható, összejövetelekre vendégajándékként, vagy esküvőre köszönetajándékként felhasználható kompozíciót. Tanfolyamunkat húsvét előttre terveztük, így az elkészült finomságok mindegyike elajándékozható. Szerepel többek között:
- tavaszi koszorúcskák mini orosz csövekkel,
- kreatív "koszorúcskák" díszítőcsövekkel
- mini "tortácskák",
- csókok gyümölcs alapanyag és forma variációkkal,
- tölcséres megoldások,
- dekoratív rétegzett finomságok üvegben,
- figurák: unikornisok, pillangók, egyszerű virágok....
A három különböző haladó tanfolyam témái képekben:
![]() |
Pillecukor Virágok Haladó 1. Tanfolyam |
![]() |
Pillecukor Virágok Haladó 1. Tanfolyam |
Pillecukor Ajándékok Karácsonyi Különkiadás
Pillecukor Ajándékok Karácsonyi Különkiadás
Pillecukor Ajándékok Karácsonyi Különkiadás
Ez a fotó a Pinterestről származik. Ehhez hasonlót is készítünk csillagokkal, csillagvirágokkal, tobozokkal, mikulásvirágokkal, csókokkal. Saját fotó hamarosan.
Pillecukor Ajándékok Karácsonyi Különkiadás
Pillecukor Ajándékok Tavaszi Különkiadás
Pillecukor Ajándékok Tavaszi Különkiadás
Pillecukor Ajándékok Tavaszi Különkiadás
Receptünk harmad arányban valódi gyümölcs. Jól színezhető természetes színezékekkel, ha a választott gyümölcs színező ereje nem lenne elég. Ízében markánsabb gyümölcs választásával, például málnával kellemes ízt biztosíthatunk, de ízesíthető a természetes aromákban gazdag házi bodzaszörptől kezdve, a kertben szedett mentán át, a fahéj, citrusolaj és vaníliáig, azonban bármelyik változat megbolondítható egy finom erős, aromás likőrrel is. Tovább gazdagíthatjuk aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, aprított dióval, mogyoróval, vagy bevonhatjuk vékony csokoládé réteggel.... Bővebben a pillecukorról>>>
Más krémek és más virágok további tanfolyamokon elsajátíthatóak:
- Díszítőcsöves Vajkrém Virágok Tanfolyam>>>
- Díszítőcsöves Babkrém Virágok Tanfolyam>>>
- Díszítőcsöves Csokoládé Virágok Tanfolyam>>>
- Tortadíszítés Csokoládés Késfestéssel>>>
- Pillecukor virágcsokor és más csemegék >>>
Fotók a tanfolyamról:


Készséggel állok rendelkezésedre és várlak sok szeretettel:
Vargáné Orbán AnikóÉkes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,nemzetközi díjas torta designer(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)tanfolyam szervező
elérhetőség:+36 70 941 26 13
Készséggel állok rendelkezésedre és várlak sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező
elérhetőség:
+36 70 941 26 13