Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

MENÜ

2014. július 10., csütörtök

Díszítőcsöves Csokoládé Virágok

 Oktató: Vargáné Orbán Anikó, Időtartam: 2 nap (9-17 óráig), Max 8 fővel. Jelentkezésnek nincsen előfeltétele.


A tanfolyamon két műtorta burkolása és feldíszítése a cél csokoládékrémek használatával. Többféle igénynek és kivitelnek alkalmas recepttel dolgozunk.
A díszítőcsövek használatával a fehér és étcsokoládé alapanyagokkal a legmesszemenőbb természethűséggel vagyunk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind részletességben, mind struktúrában. Egyetlen árulkodó jel a teltebb szín fehér csokoládé esetén is. Azonban a csokiból készült  térben álló vékony, légiesebb elemek a leginkább alkalmasak az alakjuk stabil megtartására, a többi virágkészítése alkalmas krémekhez képest.
A krémek jól eltarthatóak, de akár a tortakészítésnél jóval előbb el is készíthetjük a díszítő csokoládé elemeket. 
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.

Az első torta:
A tanfolyamon jellemzően téli motívumokat készítünk: fenyő ág, zárt és nyitott tobozok, mikulás virág, bimbós rózsa, csillagánizs, hunyor, pamutvirág.

A második torta:
A díszítőcsöves tanfolyamok közül újdonságként ezen a tanfolyamon, illetve tortán szerepel a dekoráció elkészítése közvetlenül a torta felületén, vagyis a virágok és más elemek elkészítéséhez nem használunk virágszeget sem. A díszítőelemek nagyobb részének így nincs szüksége külön megmozgatásra, külön felhelyezésre. Ezzel időt spórolhatunk és egyben különleges látványt is elérhetünk.
Készített elemek: bimbós és nyílt pünkösdi rózsák, erőteljesen erezett levelek, krémből madár, madárfészek, tojások, gallyak, levelek, kisebb kiegészítők.

(Fotók itt hamarosan.)További ajánlott virágos tanfolyamok más alapanyagokkal, más motívumokkal:
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:


Fotók a tanfolyamról:
Itt hamarosan
első tanfolyam 2023. november 29-30