2014. január 6., hétfő

Díszítőcsöves Csokoládé Virágok





Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
Időpont: 2025. december 3 – 4. (szabad hely 3 fő)
Részvételi díj: 116,000 Ft
Kis létszámú csoport, maximum 8 fő
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Szint: kezdő, a jelentkezésnek nincsen előfeltétele, bárki képes megtanulni szakértő, egyéni segítségnyújtás mellett!

A díszítőcsövek használatának előnyei: A technika előnye a virágok elkészítésének ráfordítási idejében értékelhető leginkább. A legösszetettebb virág elkészítése is maximum 3 perc, szemben a nem díszítőcsöves technikákkal, ami félórákban mérhető.

A csokoládékrém előnyei:
  • lehetővé teszi a finom részletek és a valódi virágokra jellemző légiességet,
  • a fehér csokoládé tetszőlegesen színezhető, így nemes alapanyagból bármilyen virág készíthető,
  • akár kiállított bemutató tortákhoz is alkalmas, mert a csokoládévirágok kihűtés után már teljesen stabilak és 28-32 fokig megőrzik a formájukat. 

Munkafolyamatok:
  • alapanyagok, eszközök ismertetése, beszerzési források,
  • csokoládékrém előállítása,
  • 2 műtorta kreatív burkolása csokoládékrémmel,
  • tanult virágok: téli motívumokat készítünk: fenyő ág, zárt és nyitott tobozok, mikulás virág, bimbós rózsa, csillagánizs, hunyor, pamutvirág, illetve a tortára magára írt pünkösdirózsás kompozíció,
  • a torták feldíszítése gazdagon virágokkal,
  • csokoládétábla feldíszítése.
A díszítőcsövek használatával a fehér és étcsokoládé alapanyagokkal a legmesszemenőbb természethűséggel vagyunk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind részletességben, mind struktúrában. Egyetlen árulkodó jel a teltebb szín fehér csokoládé esetén. Azonban a csokiból készült térben álló vékony, légiesebb elemek a leginkább alkalmasak az alakjuk stabil megtartására, a többi virágkészítése alkalmas krémekhez képest.
A krémek jól eltarthatóak, de akár a tortakészítésnél jóval előbb el is készíthetjük a díszítő csokoládé elemeket.
A krémek jól fagyaszthatóak, de akár a már kész virágok előre elkészítésével és lefagyasztásával is javíthatjuk a tortadekorációra szánható, amúgy is mindig szűkös időbeosztásunkat.
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.


Tematika:
  • Az első torta:
A tanfolyamon jellemzően téli motívumokat készítünk: fenyő ág, zárt és nyitott tobozok, mikulás virág, bimbós rózsa, csillagánizs, hunyor, pamutvirág.












A díszítőcsővel készült csokoládé elemek egy ajándékba szánt tábla csokoládén is igazán jól mutatnak.


  • A második torta:
A díszítőcsöves tanfolyamok közül újdonságként ezen a tanfolyamon, illetve tortán szerepel a dekoráció elkészítése közvetlenül a torta felületén, vagyis a virágok és más elemek elkészítéséhez nem használunk virágszeget sem. A díszítőelemek nagyobb részének így nincs szüksége külön megmozgatásra, külön felhelyezésre. Ezzel időt spórolhatunk és egyben különleges látványt is elérhetünk.
Készített elemek: bimbós és nyílt pünkösdi rózsák, festett levelek.









Fotók a tanfolyamról:













































További témáink:


















Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:


Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina



Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: