Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. július 19., szombat

Díszítőcsöves Vajkrém Virágok Tanfolyam


Oktató: Vargáné Orbán Anikó, Időtartam: 2 nap (9-17 óráig), Max 8 fővel. Jelentkezésnek nincsen előfeltétele.


ÁRAK, IDŐPONTOK, JELENTKEZÉS ITT>>>


A díszítőcsövek használatával a vajkrémes alapanyagokkal a legmesszemenőbb természethűséggel vagyunk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind részletességben, mind struktúrában. Egyetlen árulkodó jel csupán a krémek magasabb fényű felülete, ami eltér az igazi növények többségétől. Igaz vajkrémeink között vannak bársonyos, selyemfényűek is.  A receptek között szerepel olyan, ami magasabb páratartalom mellett és melegebb éghajlaton, illetve magasabb hőmérsékleten is megbízhatóan működik. Készítünk olyat, ami az áttetsző hatásig lehelet vékony szirmok képzésére is alkalmas. Torta bevonására, burkolására is alkalmasak ezek az alapanyagok. 
A krémek jól fagyaszthatóak, de akár a már kész virágok előre elkészítésével és lefagyasztásával is javíthatjuk a tortadekorációra szánható, amúgy is mindig szűkös időbeosztásunkat.
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.





 





Megtanuljuk elkészíteni a koreai, fényes, svájci* és stabil vajkrémeket.
2 kisebb műtortát díszítünk fel gazdagon virágokkal. Tanult virágok: angol rózsák, pünkösdi rózsa és bimbó, bazsarózsa, dália, iszalag, tulipán, levelek, csokorlazítók, bimbók.





Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:






Fotók a tanfolyamról: