Az itthon újdonságnak számító 180 éves angol és francia hagyományokkal rendelkező ROYAL ICING, azaz glazúrozó technikákat bemutató tortadíszítő tanfolyamok ajánlottak a repertoárjukat bővíteni szándékozó profi cukrászokon kívül a hobbicukrászoknak és a háziasszonyoknak is.
Az elsajátítandó tortás technikák valóban feltételeznek némi kézügyességet. Azonban a metodika úgy lett összeállítva, hogy a pontos útmutatás mellett, alapos és részletes segítség nyújtással, a kellő tanfolyami gyakorlással egy teljesen kezdőnek is biztosított a sikerélmény.
Itt a lehetőség a 2017-ben a torták Oscarjának is nevezett rangos nemzetközi díj Cukormázas Torta kategóriájának (Cake Masters Awards - Royal Icing Category) birtokosától megtanulni a mesterfogásokat. Így lehet igazán különleges, kézműves, csodás tortád, tanulj te is tanfolyamainkon Vargáné Orbán Anikótól.
4-féle royal icing technikával a négy tanfolyamon különböző típustortákat készítünk el.
A tanfolyamok mindegyike magában foglalja:
- A royal icing elkészítése géppel,
- A legfontosabb tortaglazúrozás alapjai,
- A glazúrozott torták tárolásának, szállításának szabályai,
- bevezetőként a "leejtett szálas" díszítő írás gyakorlása royal icinggal motívumelemeken és szegélydíszeken.
A Royal Icing Kurzusok nem térnek ki a tortakészítés alapjaira, sütés, krémek, töltés.
Jegyzetet a legfontosabb tudnivalókról - mint receptek, emeletes torták összeállítása, a dísztortákhoz ajánlott tésztafajták, töltelékek, házi fondant készítés receptje, festékek, alapanyagok, eszközök és ezek beszerzési forrásai, tárolási javaslatok - a tanfolyamon résztvevők részére biztosított.
A royal icing kézi előállításával ismerkedés az anyaggal és bevezető edzés az írókázás tortán használt motívumaival, szegély és egyéb díszítőelemekkel ajánlott a területen még gyakorlatot nem szerzett résztvevőknek a tanfolyamokat megelőző délutánokon a Glazúrozó Alapismeretek >>> "kistanfolyamon" 3 órában. Erre a meghirdetett tanfolyamokra történő regisztrációval egy időben lehet jelentkezni. Az itt megszerzett ismereteket felhasználva nagyobb sikerélménnyel, szebb kivitelezésben végezhetőek el a Royal Icing tortadíszítő tanfolyamok. A gyorsabban dolgozó résztvevők az itt tanultakkal részletgazdagabb és finomabb díszítéssel ki is egészíthetik a konkrét tanfolyami torták fő témáját.
1. LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTA - 1 nap
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
A 4 különböző royal icing tanfolyam és technikáik:
- A tanfolyamon a résztvevők saját készen hozott valódi, vagy műtortájukat díszítik fel,
- minden résztvevő szabadon választhat az ajánlott díszítő minták közül,
- gyorsan elkészíthető sablon készítése,
- a torta feljelölése,
- leejtett szálas mintával a tortatető díszítése,
- íves vonalak írása torta függőleges oldalán,
- torta lábazatának díszítése a tortadobon,
- szegélyezés.
- A torta burkolása nyújtható tortadekorációs masszával,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
- a glazúr rátét panel elemek elkészítése,
- panelek csipkeelemeinek megírókázása,
- a glazúr rátét elemek összeépítése,
- szegélydíszek írása.
Feladatok:
- a torta burkolása gyári masszából,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
- gyorsan elkészíthető sablon készítése,
- a torta feljelölése,
- íves vonalak írása a torta függőleges oldalán,
- a "leejtett vonalas díszítés" írókázása,
- kiterjesztett szál technika függő ívekkel és "híd" technikával
- szegélyezés.
- a díszítőanyagok elkészítése,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés elméleti és statikai alapjai,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
- Torta feljelölése
- díszítőcsöves felülírásos díszítés elkészítése a tortán,
- csipke párnácska készítése,
- szegélyezés.
Fotók a Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok résztvevőinek tanfolyami munkáiról:
Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyamon készített tortája
Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyami munkája
Szeretettel várlak a tanfolyamaimon:
Vargáné Orbán Anikó