2014. január 5., vasárnap

Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamok

Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Kis létszámú csoport, maximum 8 fő
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
A cukormáz használatának előnyei: ünnepélyes stílus, máshoz nem fogható elegancia. Önmagában teljes dekoráció szegélyekkel, felületképzéssel, lábazati elemekkel, középdíszekkel. Egy anyag használatával számos technikával nagyszerű változatosság érhető el. Igazán kiemelkedő dísztorták megalkotásához és kiállítási munkákhoz. Alkalmas kiegészítésnek például esküvői tortákon is.

Javaslat: A technika csodásan működik burkolt tortákon, Grillázs tortákon (Pörkölt Diótortákon), természetesen mézeskalácsokon is.

Ajánlás: Az itthon újdonságnak számító 180 éves angol és francia hagyományokkal rendelkező ROYAL ICING, azaz glazúrozó technikákat bemutató tortadíszítő tanfolyamok ajánlottak a repertoárjukat bővíteni szándékozó profi cukrászokon kívül a hobbicukrászoknak és a háziasszonyoknak is.
Az elsajátítandó tortás technikák valóban feltételeznek némi kézügyességet, vagy gyakorlatot. Azonban a metodika úgy lett összeállítva, hogy a pontos útmutatás mellett, alapos és részletes segítség nyújtással, a kellő tanfolyami gyakorlással egy teljesen kezdőnek is biztosított a sikerélmény.


Itt a lehetőség a 2017-ben a torták Oscarjának is nevezett rangos nemzetközi díj Cukormázas Torta kategóriájának (Cake Masters Awards - Royal Icing Category) birtokosától megtanulni a mesterfogásokat. Így lehet igazán különleges, kézműves, csodás tortád, tanulj te is tanfolyamainkon Vargáné Orbán Anikótól.



A tanfolyamok tematikái: 

4-féle karakteresen más royal icing technikával a négy tanfolyamon különböző típustortákat készítünk el.
A tanfolyamok mindegyike magában foglalja:

  • A royal icing elkészítése géppel,
  • A legfontosabb tortaglazúrozás alapjai,
  • A glazúrozott torták tárolásának, szállításának szabályai,
  • bevezetőként a "leejtett szálas" díszítő írás gyakorlása royal icinggal motívumelemeken és szegélydíszeken.
  • A Royal Icing Kurzusok nem térnek ki a tortakészítés alapjaira, sütés, krémek, töltés.
  • Jegyzetet a legfontosabb tudnivalókról - mint receptek, emeletes torták összeállítása, a dísztortákhoz ajánlott tésztafajták, töltelékek, házi fondant készítés receptje, festékek, alapanyagok, eszközök és ezek beszerzési forrásai, tárolási javaslatok - a tanfolyamon résztvevők részére biztosított.

A royal icing kézi előállításával ismerkedés az anyaggal és bevezető edzés az írókázás tortán használt motívumaival, szegély és egyéb díszítőelemekkel ajánlott a területen még gyakorlatot nem szerzett résztvevőknek a tanfolyamokat megelőző délutánokon a Glazúrozó Alapismeretek >>> "kistanfolyamon" 3 órában. Erre a meghirdetett tanfolyamokra történő regisztrációval egy időben lehet jelentkezni. Az itt megszerzett ismereteket felhasználva nagyobb sikerélménnyel, szebb kivitelezésben végezhetőek el a Royal Icing tortadíszítő tanfolyamok. A gyorsabban dolgozó résztvevők az itt tanultakkal részletgazdagabb és finomabb díszítéssel ki is egészíthetik a konkrét tanfolyami torták fő témáját.

A 4 különböző royal icing tanfolyam és technikáik:

1. LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTA - 1 nap



Időtartam: egy nap, 8 óra
Szint: kezdő

Feladatok: 
  • A tanfolyamon a résztvevők saját készen hozott valódi, vagy műtortájukat díszítik fel,
  • minden résztvevő szabadon választhat az ajánlott díszítő minták közül,
  • gyorsan elkészíthető sablon készítése,
  • a torta feljelölése,
  • leejtett szálas mintával a tortatető díszítése,
  • íves vonalak írása torta függőleges oldalán,
  • torta lábazatának díszítése a tortadobon,
  • szegélyezés.

2. TORTADÍSZÍTÉS RÁTÉTES PANEL TECHNIKÁVAL - 2 nap



Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
Szint: haladó, cukormázzal már gyakorlottan írókázó résztvevőknek ajánlott

Feladatok:
  • A torta burkolása nyújtható tortadekorációs masszával, díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
  • a glazúr rátét panel elemek elkészítése,
  • panelek csipkeelemeinek megírókázása,
  • a glazúr rátét elemek összeépítése,
  • szegélydíszek írása.


3. KITERJESZTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTA - 1 nap




Időtartam: egy nap, 8 óra
Szint: haladó, cukormázzal már gyakorlottan írókázó résztvevőknek ajánlott

Feladatok:
  • a torta burkolása gyári masszából, díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
  • gyorsan elkészíthető sablon készítése,
  • a torta feljelölése,
  • íves vonalak írása a torta függőleges oldalán,
  • a "leejtett vonalas díszítés" írókázása,
  • kiterjesztett szál technika függő ívekkel és "híd" technikával
  • szegélyezés.


4. FELÜLÍRÁSOS DÍSZÍTŐCSÖVES TORTADÍSZÍTÉS - 1 nap



Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
Szint: haladó, cukormázzal már gyakorlottan írókázó résztvevőknek ajánlott

Feladatok:
 
  • a díszítőanyagok elkészítése,
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés elméleti és statikai alapjai,díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
  • Torta feljelölése
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés elkészítése a tortán,csipke párnácska készítése,
  • szegélyezés.

Fotók a Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok résztvevőinek tanfolyami munkáiról:







































Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyamon készített tortája








































Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyami munkája
























További témáink:




Sütemények és desszertek tanfolyamok>











Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó

Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina



Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: