Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

MENÜ

2014. január 5., vasárnap

Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamok

Az itthon újdonságnak számító 180 éves angol és francia hagyományokkal rendelkező ROYAL ICING, azaz glazúrozó technikákat bemutató tortadíszítő tanfolyamok ajánlottak a repertoárjukat bővíteni szándékozó profi cukrászokon kívül a hobbicukrászoknak és a háziasszonyoknak is.
Az elsajátítandó tortás technikák valóban feltételeznek némi kézügyességet. Azonban a metodika úgy lett összeállítva, hogy a pontos útmutatás mellett, alapos és részletes segítség nyújtással, a kellő tanfolyami gyakorlással egy teljesen kezdőnek is biztosított a sikerélmény.




Itt a lehetőség a 2017-ben a torták Oscarjának is nevezett rangos nemzetközi díj Cukormázas Torta kategóriájának (Cake Masters Awards - Royal Icing Category) birtokosától megtanulni a mesterfogásokat. Így lehet igazán különleges, kézműves, csodás tortád, tanulj te is tanfolyamainkon Vargáné Orbán Anikótól. 







4-féle royal icing technikával a négy tanfolyamon különböző típustortákat készítünk el.

A tanfolyamok mindegyike magában foglalja:

  • A royal icing elkészítése géppel,
  • A legfontosabb tortaglazúrozás alapjai,
  • A glazúrozott torták tárolásának, szállításának szabályai,
  • bevezetőként a "leejtett szálas" díszítő írás gyakorlása royal icinggal motívumelemeken és szegélydíszeken.

A Royal Icing Kurzusok nem térnek ki a tortakészítés alapjaira, sütés, krémek, töltés.
Jegyzetet a legfontosabb tudnivalókról - mint receptek, emeletes torták összeállítása, a dísztortákhoz ajánlott tésztafajták, töltelékek, házi fondant készítés receptje, festékek, alapanyagok, eszközök és ezek beszerzési forrásai, tárolási javaslatok - a tanfolyamon résztvevők részére biztosított.

A royal icing kézi előállításával ismerkedés az anyaggal és bevezető edzés az írókázás tortán használt motívumaival, szegély és egyéb díszítőelemekkel ajánlott a területen még gyakorlatot nem szerzett résztvevőknek a tanfolyamokat megelőző délutánokon a Glazúrozó Alapismeretek >>>  "kistanfolyamon" 3 órában. Erre a meghirdetett tanfolyamokra történő regisztrációval egy időben lehet jelentkezni.  Az itt megszerzett ismereteket felhasználva nagyobb sikerélménnyel, szebb kivitelezésben végezhetőek el a Royal Icing tortadíszítő tanfolyamok. A gyorsabban dolgozó résztvevők az itt tanultakkal részletgazdagabb és finomabb díszítéssel ki is egészíthetik a konkrét tanfolyami torták fő témáját.


Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:


A 4 különböző royal icing tanfolyam és technikáik:


1. LEEJTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTA - 1 nap

 Feladatok:
  • A tanfolyamon a résztvevők saját készen hozott valódi, vagy műtortájukat díszítik fel, 
  • minden résztvevő szabadon választhat az ajánlott díszítő minták közül,
  • gyorsan elkészíthető sablon készítése, 
  • a torta feljelölése, 
  • leejtett szálas mintával a tortatető díszítése,
  • íves vonalak írása torta függőleges oldalán,
  • torta lábazatának díszítése a tortadobon,
  • szegélyezés.

2. TORTADÍSZÍTÉS RÁTÉTES PANEL TECHNIKÁVAL - 2 nap


Feladatok: 

  • A torta burkolása nyújtható tortadekorációs masszával, 
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása, 
  • a glazúr rátét panel elemek elkészítése, 
  • panelek csipkeelemeinek megírókázása,
  • a glazúr rátét elemek összeépítése,
  • szegélydíszek írása. 

 Feladatok:
  • a torta burkolása gyári masszából, 
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
  • gyorsan elkészíthető sablon készítése, 
  • a torta feljelölése, 
  • íves vonalak írása a torta függőleges oldalán,
  • a "leejtett vonalas díszítés" írókázása,
  • kiterjesztett szál technika függő ívekkel és "híd" technikával
  • szegélyezés.


4. FELÜLÍRÁSOS DÍSZÍTŐCSÖVES TORTADÍSZÍTÉS - 1 nap 


Feladatok: 
  • a díszítőanyagok elkészítése, 
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés elméleti és statikai alapjai,
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
  • Torta feljelölése
  • díszítőcsöves felülírásos díszítés elkészítése a tortán,
  • csipke párnácska készítése,
  • szegélyezés.



Fotók a Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok résztvevőinek tanfolyami munkáiról:




























Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyamon készített tortája










































Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyami munkája