Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Szint: haladó
Szint: haladó
Időtartam: 3 nap / 3 egymást követő nap napi 8 óra
Időpontok: 2025. szeptember 30. – október 2.
Részvételi díj: 148,000 Ft
Kis létszámú csoport, maximum 8 fő
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Tananyag: a mézeskalács tészta minden formázási lehetőségét sorra vesszük: Bonyolultabb, összetettebb és térbeli építmények tervezése, és építése, a gyors és láthatatlan ragasztás, az ütőfás és a mézeskerámiák a fő téma.
Ajánlás: Kizárólag az Ékes-Édes Stúdió Mézeskalács Alaptanfolyamán végzettek részére elérhető ez a tanfolyam, mivel annak receptjeire és technológiájára épül.

Tematika:
- A kettő különböző típusú mézeskalács ház és templom szerkesztése és összeépítése,
- "Üveg" ablakok készítése,
- Belső megvilágítás,
- Szögletes, kör és szív dobozok készítése,
- Mécses koszorú készítése,
- A legnagyobb stabilitást adó házi ételragasztó előállítása térbeli mézeskalács építményekhez,
- Összesütött mézeskalácsok, képkeretek, áttört hatás,
- Ütőfás és a mézeskerámiák sütése (Az alaktartó tészta használata)
- álló plakettek: szállításra is alkalmas alap és kitámasztás
- térbeli mézeskalács gömb, tojás , szív függők: formatartása miatt alkalmas tészta, függeszték behelyezése,
- és a szabad levegőn való tárolásra tartósítás.
- Tálak,
- füles, fonott, áttört kosarak
- 3 D virágok: rózsa.
A Mézeskalács sütő tanfolyam anyaga kiegészíti a három napos Mézeskalács Alaptanfolyam második napjának témáját. Az ott tanultak gyakorlása után ajánlott a részvétel ezen a haladó szintű tanfolyamon. Szükséges előismeretek a tökéletes tésztakidolgozás, a fénymázak előállítása és használata. Idő hiányában az ott tárgyaltakra itt nem kerül sor.

Érdemes megnézni jó mézeskalács receptből, megfelelő technikával milyen tökéletes mézes sütemények készíthetőek. Gyönyörű sima felszín, formatartás, hosszú eltarthatóság, és alaptészta esetében omlós, finom, fogyasztásra kellemes állagú, illatos mézeskalácsok.

Érdemes megnézni jó mézeskalács receptből, megfelelő technikával milyen tökéletes mézes sütemények készíthetőek. Gyönyörű sima felszín, formatartás, hosszú eltarthatóság, és alaptészta esetében omlós, finom, fogyasztásra kellemes állagú, illatos mézeskalácsok.


mézeskalács tál


.jpg)
az ütőfa használata
Természetesen a kisütött és díszítésre alkalmas kisebb, és nagyobb térbeli alakú sütemények is hazavihetőek. Díszítésük otthon elkészíthető.
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,
ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: