Az itthon újdonságnak számító 180 éves angol és francia hagyományokkal rendelkező ROYAL ICING, azaz glazúrozó technikákat bemutató tortadíszítő tanfolyamok ajánlottak a repertoárjukat bővíteni szándékozó profi cukrászokon kívül a hobbicukrászoknak és a háziasszonyoknak is.
Az elsajátítandó tortás technikák valóban feltételeznek némi kézügyességet. Azonban a metodika úgy lett összeállítva, hogy a pontos útmutatás mellett, alapos és részletes segítség nyújtással, a kellő tanfolyami gyakorlással egy teljesen kezdőnek is biztosított a sikerélmény.
Itt a lehetőség a 2017-ben a torták Oscarjának is nevezett rangos nemzetközi díj Cukormázas Torta kategóriájának (Cake Masters Awards - Royal Icing Category) birtokosától megtanulni a mesterfogásokat. Így lehet igazán különleges, kézműves, csodás tortád, tanulj te is tanfolyamainkon Vargáné Orbán Anikótól.
4-féle royal icing technikával a négy tanfolyamon különböző típustortákat készítünk el.
A tanfolyamok mindegyike magában foglalja:
- A royal icing elkészítése géppel,
- A legfontosabb tortaglazúrozás alapjai,
- A glazúrozott torták tárolásának, szállításának szabályai,
- bevezetőként a "leejtett szálas" díszítő írás gyakorlása royal icinggal motívumelemeken és szegélydíszeken.
A Royal Icing Kurzusok nem térnek ki a tortakészítés alapjaira, sütés, krémek, töltés.
Jegyzetet a legfontosabb tudnivalókról - mint receptek, emeletes torták összeállítása, a dísztortákhoz ajánlott tésztafajták, töltelékek, házi fondant készítés receptje, festékek, alapanyagok, eszközök és ezek beszerzési forrásai, tárolási javaslatok - a tanfolyamon résztvevők részére biztosított.
A royal icing kézi előállításával ismerkedés az anyaggal és bevezető edzés az írókázás tortán használt motívumaival, szegély és egyéb díszítőelemekkel ajánlott a területen még gyakorlatot nem szerzett résztvevőknek a tanfolyamokat megelőző délutánokon a Glazúrozó Alapismeretek >>> "kistanfolyamon" 3 órában. Erre a meghirdetett tanfolyamokra történő regisztrációval egy időben lehet jelentkezni. Az itt megszerzett ismereteket felhasználva nagyobb sikerélménnyel, szebb kivitelezésben végezhetőek el a Royal Icing tortadíszítő tanfolyamok. A gyorsabban dolgozó résztvevők az itt tanultakkal részletgazdagabb és finomabb díszítéssel ki is egészíthetik a konkrét tanfolyami torták fő témáját.
A 4 különböző royal icing tanfolyam és technikáik:
- A tanfolyamon a résztvevők saját készen hozott valódi, vagy műtortájukat díszítik fel,
- minden résztvevő szabadon választhat az ajánlott díszítő minták közül,
- gyorsan elkészíthető sablon készítése,
- a torta feljelölése,
- leejtett szálas mintával a tortatető díszítése,
- íves vonalak írása torta függőleges oldalán,
- torta lábazatának díszítése a tortadobon,
- szegélyezés.
- A torta burkolása nyújtható tortadekorációs masszával,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
- a glazúr rátét panel elemek elkészítése,
- panelek csipkeelemeinek megírókázása,
- a glazúr rátét elemek összeépítése,
- szegélydíszek írása.
3. KITERJESZTETT SZÁLAS GLAZÚROZOTT TORTA - 1 nap

Feladatok:
- a torta burkolása gyári masszából,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
- gyorsan elkészíthető sablon készítése,
- a torta feljelölése,
- íves vonalak írása a torta függőleges oldalán,
- a "leejtett vonalas díszítés" írókázása,
- kiterjesztett szál technika függő ívekkel és "híd" technikával
- szegélyezés.
- a díszítőanyagok elkészítése,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés elméleti és statikai alapjai,
- díszítőcsöves felülírásos díszítés motívum elemeinek gyakorlása,
- Torta feljelölése
- díszítőcsöves felülírásos díszítés elkészítése a tortán,
- csipke párnácska készítése,
- szegélyezés.
Fotók a Royal Icing - Glazúrozó Tortadíszítő tanfolyamok résztvevőinek tanfolyami munkáiról:
Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyamon készített tortája

Sipos Alexandra (Sütik Birodalma) tanfolyami munkája




Tortadíszítésben is kiválóan alkalmazható további GLAZÚROZÓ DÍSZÍTŐ TANFOLYAMAINK bővebben ITT az alábbi fotókon látható technikákkal>>>



Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,