Ez a tanfolyam azoknak ajánlott akiknek nincsen a glazúr, vagy más nevén royal icing, azaz a cukormáz használatban tortadíszítési tapasztalata.
A Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamokat megelőző délutánokon lehet csatlakozni ezekre a Glazúrozó (Royal Icing) Alapismereteket átadó 3 órás tanfolyamokra. Itt a glazúr kézzel, vagyis gép nélküli elkészítésének ezáltal tulajdonságainak, javításának és a díszítőcsövekkel való írókázásnak az elsajátítása a cél.
A Glazúrozó Alapismeretekre csatlakozhat bárki, akkor is, ha nem vesz részt, vagy más időpontban tervezi a Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamokon való részvételt.
A Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamokat megelőző délutánokon lehet csatlakozni ezekre a Glazúrozó (Royal Icing) Alapismereteket átadó 3 órás tanfolyamokra. Itt a glazúr kézzel, vagyis gép nélküli elkészítésének ezáltal tulajdonságainak, javításának és a díszítőcsövekkel való írókázásnak az elsajátítása a cél.
A Glazúrozó Alapismeretekre csatlakozhat bárki, akkor is, ha nem vesz részt, vagy más időpontban tervezi a Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamokon való részvételt.

A 3 óra témája:
- A kézzel való glazúr előállítása a gyakorlatban fontos, közben jól követhető a máz állagának változása. A tanfolyamon van lehetőség megérteni hogyan és mitől működik jól, hogyan lesz jól használható. A glazúr a használat és az állási idő alatt is változik. Feljavítása, beállítása igényel némi tapasztalatot, gyakorlatot. Más-más célra másféle állagú mázra van szükség. Ezen a kiegészítő délutáni foglalkozáson ezeknek a fontos ismereteknek az átadása a cél.
- Az itt elsajátítható klasszikus tortadíszítő alap motívumelemek ismerete kiegészíti a tortás tanfolyamokon tanultakat.
- petty és petty virág
- csepp alak
- ívek
- levélkék és sziromlevelek
- csigavonal
- különféle rács és csipkeminták
- térkitöltő minták
- S-C-fordított S csavarvonalak
- zsinór vonal
- hordó
- kagyló
- tuff...
Ezeket felhasználva nagyobb sikerélménnyel végezhető el a 3 napos Glazúrozó Tortadíszítő Alaptanfolyamot. Részletgazdagabb finomabb díszítéssel egészíthető ki a konkrét Tanfolyami Torta(k) fő témája. Idő hiányában a 3 napos Alaptanfolyamon, illetve a Haladó Tanfolyamokon kizárólag a fő témát jelentő a speciális díszítések bemutatására, és gyakorlására koncentrálunk.
A Glazúrozó Alapismeretek Tanfolyam elvégzése nem kötelező, de erősen ajánlott a 3 napos Glazúrozó Tortadíszítő Alaptanfolyamot megelőzően. Később a Tortaglazúrozó Alaptanfolyam után is elvégezhető igény esetén.
Témáját tekintve az elsajátítható motívumelemeket tekintve különbözik a Süteménydíszítésben vagy Mézeskalács díszítésben érdeklődők részére ajánlott Díszítő Kezdő Tanfolyamtól.
Szeretnél a Tortadíszítésben tovább fejlődni és kipróbálni az itthon újdonságnak számító, látványos glazúrozó technikákat?!
Csatlakozz hozzánk!
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,