2014. január 5., vasárnap

GRILLÁZS, avagy PÖRKÖLT DIÓTORTA HALADÓ TANFOLYAM



Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék továbbfejleszteni a már meglévő tudásukat a grillázskészítés területén. Gyakorlat nélkül ajánljuk a részvételt megelőzően a Grillázs Alaptanfolyamon

Az Ékes-Édes Stúdió Grillázskészítő haladó tanfolyama kétnapos. A résztvevők ez alkalommal két csoportban, párhuzamosan két helyszínen sajátítják el a tanfolyam által kínált tudást.
Az egyik helyszínen a résztvevők elkészítik a grillázstortát Husvéth Marika útmutatásai szerint, a másik helyszínen a torta feldíszítésének különleges technikáját sajátíthatják el Vargáné Orbán Anikó segítségével.
Így lesz aki grillázstortát készít, miközben lesz, aki a cukormáz díszmunkákkal készül előre, végül a 8 résztvevő együtt fejezi be a tortáik feldíszítését. 

Valamint bemutatjuk az elkészítéshez szükséges eszközöket, azok beszerzési forrását.

oktatók: Lévainé Husvéth Mária grillázs, Vargáné Orbán Anikó díszítés
6 fő részvételével, 2 nap, napi 9 órában
szint: haladó


I. Az emeletes grillázs torta elkészítése
Az emeletes grillázstorta készítése a torta precíz tervezését, a különböző elemek pontos méretre készítését és összeállítását igényli.
A tanfolyamon egy emeletes grillázstortát készítünk, amelynek során megtanulhatod, hogy hogyan tudod egyszerűen elkészíteni a torta elemeit, ezen belül a különböző köröket, íveket, vagy pántokat, azokat hogyan tudod precízen, pontosan összeállítani.
Készítünk hibiszkusz virágot, és hibiszkusz leveleket.




II. A grillázstorta díszítése
  • a grillázs felületi színezése,
  • glazúr, azaz cukormáz készítése, 
  • a glazúr grillázshoz illő színű árnyalatokra színezése: arany, olívazöld, mohazöld, krém, bronz stb.
  • kiterjesztett, leejtett szálas glazúr csipke díszítés,
  • cukormáz plakett készítése, feliratozása szépírással,
  • glazúr írókázott transzfer elemek készítése,
  • glazúr díszítőcsöves virágok (hibiszkusz, és apró kiegészítők), levelek, pillangók készítése, 
  • ecsethímzés.

A tanfolyam célja, hogy meglévő tudásodat kiegészítve megtanítsuk, megkönnyítsük számodra a tortaépítés, valamint a különlegesen szép, ízléses, a megszokottól eltérő, kreatív és látványos díszítés folyamatát.

Ha mindehhez kedvet kaptál szeretettel várunk tanfolyamunkon!


Szeretettel várunk:

Husvéth Marika, cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező





Fotók a tanfolyami munkáról:



























várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: