MENÜ

2014. január 6., hétfő

Díszítőcsöves Vajkrém Virágok Tanfolyam


Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
Kis létszámú csoport, maximum 8 fő
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Szint: kezdő, a jelentkezésnek nincsen előfeltétele, bárki képes megtanulni szakértő, egyéni segítségnyújtás mellett!
Előny: A technika előnye a virágok elkészítésének ráfordítási idejében értékelhető leginkább. A legösszetettebb virág elkészítése is maximum 3 perc, szemben a nem díszítőcsöves technikákkal, ami félórákban mérhető.

Megtanuljuk elkészíteni a profik által leginkább kedvelt virágkrémeket:
  • koreai vajkrémeket, mely finoman áttetsző hatású, selyemfényű akár az igazi virágok szirmai,
  • fényes vajkrémeket, aminek különlegessége, hogy kevéssé édes, magasfényű felületével megkapóan különleges látványt nyújt,
  • svájci vajkrém speciális változatát, melynek az esetünkben alkalmassá teszi a finom részletek és a valódi virágokra jellemző légiességet,
  • stabil vajkrémeket, mely szélsőséges körülmények között is könnyen kezelhető, csövezhető, szállítható, bírja a magas páratartalmat, kánikulát, biztonsággal használható dísztortákon is.
Munkafolyamatok:
  • alapanyagok, eszközök ismertetése, beszerzési források,
  • burkoló és virágkrémek előállítása,
  • 2 kisebb műtorta kreatív burkolása vajkrémmel,
  • tanult virágok: angol rózsák, pünkösdi rózsa és pünkösdi bimbó, bazsarózsa, dália, iszalag, tulipán,
  • a torták feldíszítése gazdagon virágokkal,
  • kiegészítő elemek készítése a tortákon: levelek, indák, csokorlazítók, bimbók.
A díszítőcsövek használatával a vajkrémes alapanyagokkal a legmesszemenőbb természethűséggel vagyunk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind részletességben, mind struktúrában. Egyetlen árulkodó jel csupán a krémek magasabb fényű felülete, ami eltér az igazi növények többségétől. Igaz vajkrémeink között vannak bársonyos, selyemfényűek is. A receptek között szerepel olyan, ami magasabb páratartalom mellett és melegebb éghajlaton, illetve magasabb hőmérsékleten is megbízhatóan működik. Készítünk olyat, ami az áttetsző hatásig lehelet vékony szirmok képzésére is alkalmas. Torta bevonására, burkolására is alkalmasak ezek az alapanyagok.
A krémek jól fagyaszthatóak, de akár a már kész virágok előre elkészítésével és lefagyasztásával is javíthatjuk a tortadekorációra szánható, amúgy is mindig szűkös időbeosztásunkat.
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.











 










Fotók a tanfolyamról:



























































































További témáink:




Sütemények és desszertek tanfolyamok>>>










Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina

Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: