Oktató: Vargáné Orbán Anikó, Időtartam: 2 nap (9-17 óráig), Max 8 fővel. Jelentkezésnek nincsen előfeltétele.
A díszítőcsövek használatával a fehér és étcsokoládé alapanyagokkal a legmesszemenőbb természethűséggel vagyunk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind részletességben, mind struktúrában. Egyetlen árulkodó jel a teltebb szín fehér csokoládé esetén is. Azonban a csokiból készült térben álló vékony, légiesebb elemek a leginkább alkalmasak az alakjuk stabil megtartására, a többi virágkészítése alkalmas krémekhez képest.
A krémek jól eltarthatóak, de akár a tortakészítésnél jóval előbb el is készíthetjük a díszítő csokoládé elemeket.
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.
Az első torta:
A tanfolyamon jellemzően téli motívumokat készítünk: fenyő ág, zárt és nyitott tobozok, mikulás virág, bimbós rózsa, csillagánizs, hunyor, pamutvirág.
![]() |
A díszítőcsővel készült csokoládé elemek egy ajándékba szánt tábla csokoládén is igazán jól mutatnak. |
A díszítőcsöves tanfolyamok közül újdonságként ezen a tanfolyamon, illetve tortán szerepel a dekoráció elkészítése közvetlenül a torta felületén, vagyis a virágok és más elemek elkészítéséhez nem használunk virágszeget sem. A díszítőelemek nagyobb részének így nincs szüksége külön megmozgatásra, külön felhelyezésre. Ezzel időt spórolhatunk és egyben különleges látványt is elérhetünk.
Készített elemek: bimbós és nyílt pünkösdi rózsák, festett levelek.
További ajánlott virágos tanfolyamok más alapanyagokkal, más motívumokkal:
- Díszítőcsöves Babkrém Virágok Tanfolyam >>>
- Díszítőcsöves Vajkrém Virágok Tanfolyam>>>
- Tortadíszítés Csokoládés Késfestéssel >>>
- Pillecukor Virágcsokor és más Csemegék >>>
- Zselé Virágok >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,