2014. január 7., kedd

Zselé virágok, Zselé cukor kristályok, Zselégyöngyök és Gumicukor

Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
Kis létszámú csoport, maximum 8 fő,
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Időtartam: 2 nap / 8 óra
Időpont: 2025. november 27 – 28.  
Részvételi díj: 116,000 Ft

Téma: a Zselé Virágos Desszertek és Torták. Egy édesség, mely igazán szép és kreatív lehetőség a kézműves finomságok készítésére. Tele színekkel, formákkal, finom részletekkel.
Bár valóban édes, mégis szegényebb kalóriában, hisz zsiradék mentes. A cukor mennyisége tetszőlegesen mérsékelhető és  helyette használhatjuk a bevált cukorhelyettesítőnket. A torták alapja a zselé készíthető állati eredetű zselatinból és vegán tortazseléből is, amit a vörös algából állítanak elő. Ízlés szerint ízesíthető. Gyümölcsös ízekkel gazán finom, hűvös, a szájban lágyan olvadó, hűvös,  kellemes élmény és roppant elragadó látvány.

T. Ági résztvevő zselé tortája a tanfolyamon

Alkalmazási lehetőségek: Önmagában is tortának készíthető, de rétegezve gyümölcsökkel, vagy főzött gyömölcsbetéttel egyaránt. Illő kiegészítője mousse tortáknak, gyümölcs, vagy parfé tortáknak, de izgalmas feltéte lehet akár sajt, vagy csokoládé tortának, és kisebb desszerteknek is. Kis műanyag dobozba készítve önmagában is remek látvány és ajándék.

Amit készítünk:
A tanfolyamon a zselé kötéséhez a hűtési várakozási időket néhány zselés torta dekoráció, illetve szintén nagyszerű gasztroajándéknak kiváló különlegesség készítésével töltjük ki.
Ezek a
  • Zselés cukor kristályok, mely kívül vékony üvegszerűen roppanó, belül igény szerint krémesen lágy, vagy ruganyos szépség,
  • Gyümölcsös gumicukrok,
  • Zselé gyöngyök (gyümölcskaviár), vagy kavicsok a célunknak megfelelően változatos színekben, és ízekkel, 2-6-8 mm méretben.
Gyakorlásként 
  • 4-5 db mini desszertet készítünk a technika megismeréséhez és begyakorlásához az alap virág felépítésekkel, illetve szirom készítési típusokkal.
Főmunkaként mindenki 
  • a javasolt mintákból szabadon választva egy tortát készít el a megszerzett tudás felhasználásával az oktató iránymutatásával és segítségnyújtásával.
Zselés cukor kristályok (a tanfolyamon készült)

Gumicukor

Zselé gyöngyök (gyümölcskaviár)

A technológia: 
A virágok az áttetsző torta alapba színezett zselé befecskendezésével kerülnek. Könnyen megvalósítható, kreatív játékos feladat. Többféle eszköz, segédeszköz használatát is elsajátítjuk a tanfolyamon. Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek. Szép színharmóniákkal érhetjük el a leghatásosabb eredményt. 

Megannyi apró trükk, és technika teszi teljessé repertoárunkat a tanfolyamon való részvétellel. Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!





Zselé virágos félgömb torta

Zselé Virágos Torta

Zselé Cukor Kristályok

A tanfolyamon a torta készítését megelőzően a virágokat kigyakoroljuk,
a képen látható módon egy-egy kisebb formában, mini desszertként. 

Gyümölcsös, mascarponés torta zselé virág díszítéssel

Zselatin művészet

Zselé Cukor Kristály (epres, a tanfolyamon készült)

Zselé cukor kristályok (vaníliás, kávés, citrusos, epres a tanfolyamon készült)



Fotók a tanfolyamról:
















































































A jelentkezésnek nincsen előfeltétele. A tapasztalataink alapján könnyen elsajátítható.


További témáink:




Sütemények és desszertek tanfolyamok>






Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina



Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: