MENÜ

2014. január 6., hétfő

Tortadíszítés Csokoládés Késfestéssel

Ezeket a rózsás csokoládékat is
elkészítjük a következő tanfolyamon!

Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Szint: kezdő, vagyis nem igényel előképzettséget és tapasztalataink szerint könnyen elsajátítható.
Kis létszámú csoport, maximum 8 fő,
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Időtartam: 2 nap / napi 8 óra
Időpont: 2026. április 14 – 15. 
Részvételi díj: 116,000 Ft
Könnyen elsajátítható sémák, nem kell, hogy művész legyél!
Rövid idő ráfordítással látványos térhatású díszítési módszert tanulhatsz meg.
A tanfolyamon jegyzetet és sablongyűjteményt is biztosítunk az otthoni további gyakorláshoz és munkához.

Ötlet:
Ha a technikát például táblacsokoládén használod, igazán egyedi ajándékot készíthetsz a ragyogóan színezhető csokoládékrémből festőkések (spatulák) használatával!
Az elsajátított módszerrel nem csak a tortadíszítésben alkothatsz különlegeset, de szintetikus 3D festő médiummal dísztárgyakat is dekorálhatsz...


A tanfolyam munka folyamatai, illetve munkadarabjai:
  • A jól használható festőkések megismerése,
  • 3 féle csokolásékrém előállítása: 2D és 3D munkákhoz, ét- és fehércsokoládéból is, valamint
  • csokoládés tortaburkoló krém készítése,
  • egy emeletes műtorta bevonása a csokoládé krémmel,
  • bevezetőként gyakorlás a késfestés technikájának elsajátításához,
  • a torta egyik oldalán színezett fehércsokoládéval készített 2D virágos dekoráció készítése,
  • táblacsokoládé díszítése már teljesen térhatású 3D csokoládé dekoráció készül el az élethű méretű tearózsákkal és vagy íriszekkel.

Ezt a tortát is elkészítjük a következő tanfolyamon!

A technikánk kifejezetten egyedinek számít. Bár a legtöbb cukrász eszköztárában megtalálhatóak a festőkések, vagyis kisebb fém spatulák, korábban nem használtuk még így. A díszítőtechnika a faldekorálás irányából, illetve a képzőművészet területeiről kívánkozott át. Az elmúlt néhány évben, már ajándéktárgyak és fali képek készítésében is magas szintre emelte több művész nemzetközi viszonylatban.
Az impozáns és megnyerő formák, a térhatásuk miatt a tortákon is impozánsak. A megismerés vágya mára Vargáné Orbán Anikó által a tanfolyamokig hozta a késfestést, ami így már bárki számára elérhető hazánkban is. Anikó által az új recepteket kialakítva már a stabil tartású csokoládés krémekkel a monokróm színkompozícióktól a szivárvány minden színét is felvonultathatjuk. Díszítményeink lehetnek két dimenziósak és teljesen térbeliek is, vagy nagyobbak egészen kiemelkedőek is a torta felületéből. A nagyobb dekorációk stabilitásához ajánlunk néhány jól bevált trükköt, a finomabb díszítéseket, viszont a tortánk hűvöse fixen tartja akár az emeletes tortánk oldalán is.
Meglepően tágas hőmérsékleti tartományban is dolgozhatunk ezekkel a krémekkel, akár 25 °C környezeti, illetve a krémek 25 °C maghőmérsékletéig. Szállításra is kitűnően alkalmas. Jó alapanyagok választása esetén ellenállhatatlanul finom, és a tortánk szépen szelhető is marad alatta.

Ne feledjük el honnan vettük kölcsön a technikát! Akárcsak a Torta Gyors Festése Tanfolyam>>> keretében tanultak, úgy ez a késfestésben elsajátított készségünkkel is, a művész-, illetve hobbiboltban kapható szintetikus alapanyagokkal ajándéktrágyakat, használati eszközöket is dekorálhatunk, így a tanfolyamon tanultakat duplán hasznosíthatjuk.

A tanfolyam tematikája úgy lett összeállítva, hogy a megismert receptekkel és a megtanult mozdulatokkal bármilyen (például a fentebb bemutatott fotókon látható) virágos-leveles összeállításokra képesek lehessünk a legegyszerűbb sík festéstől a 3D kompozíciókig.











Ez technika széles teret ad az alkotásra. Megannyi forma, stílus megjeleníthető vele. Ha szeretnénk dolgozhatunk gyorsan és egyszerű mozdulatokkal, de látványos eredménnyel. A gyakorlattal viszont egyre összetettebb és szélesebb lesz kezünkben a kivitelezés lehetősége. Lehet sík, mint egy festmény a vásznon, vagy akár oly mértékig szoborszerűen féldomborműves, hogy a díszítés szinte leugrik a tortáról. A felületek lehetnek finom kidolgozásúak, vagy rusztikusak is. Kissé mindig stilizált jellegű a motívumok megjelenése, de lehet törekedni az élethű kivitelezésre is.
Ez a dekoráció különösebb törekvés nélkül is művészi hatást kelt, ami a létrejött felületek és formák tökéletlenségéből fakad, ami nagyon megkapó egyediséget kölcsönöz a munkáinknak.
















Tortadíszítés Késfestéssel Tanfolyamon
készült munkák:




gyakorlás a tanfolyamon




































További témáink:




Sütemények és desszertek tanfolyamok>










Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:


Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina


Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: