2014. január 2., csütörtök

Országtorták 1. Tanfolyam

Szeretnéd otthon elkészíteni az ország tortáit? Ugye különlegesnek hatnak, "kissé" összetettnek, de feltétlenül túlságosan is fenségesnek és kívánatosnak?! A két nap alatt elsajátítjuk a kényesebb technikákat, munkafolyamatokat is, amik miatt esetleg eddig nem mertél hozzá sem fogni az elkészítésükhöz, vagy nem sikerült olyan tökéletesen, mint a fotókon látszanak. Meg fogod tapasztalni egyáltalán nem annyira nehéz feladat, mint elsőre tűnik!


   Oktató: Ludányi Judit, cukrász

   Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,

   Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő, 

   Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,

   Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,

   Jegyzetet biztosítunk, a legalaposabb és jól követhető részletekkel, hogy biztosan sikerrel és könnyedén megismételd egyedül is otthon a tortaköltemények elkészítését.

   Javaslat: Jelentkezz bátran akár csekély tapasztalatokkal is a sütés terén, vagy egyáltalán nem vagy jártas a témában. Az alapoktól kezdve az összetett technikákon át, minden lépést megmutatunk, elmagyarázunk, és egyénileg segítünk a gyakorlati kivitelezés során. 

   Jó tudni, hogy a fagyasztott technológia miatt egyes tortáknál rendkívül jól időzíthetők a munkafolyamatok, sőt... akár napokkal előre is dolgozhatsz.

   Ötlet: A technológiákat betartva a receptek összetevőit cserélve és egymással kombinálva ha igazán kreatív vagy megalkothatod a magad tortáját, itt igazán kiélheted a kísérletező, alkotó szenvedélyedet!

   Előny: Mostantól bármikor el tudod készíteni a család kedvencét, hiszen sok esetben már nem részei a cukrászdák kínálatának ezek a különleges desszertek. 

   Tananyag: 
~ Magyar alapanyagok hangsúlyos használata:
  • Gyümölcsök: málna,
  • Olajos magvak: dió, mogyoró
  • Méz, tokaji bor, pálinka és likőrök
~ Több réteg, változatos textúrák:
  • Könnyed piskóták olajos magvakból és nehézfölvertek gyümölcsök felhasználásával
  • Főzött krémek, mousse-ok
  • Ropogós vagy zselés elemek
 ~ Egyensúly az édesség és a frissesség, ízek között, a torták nem lehetnek túl édesek:
  • Citrusok, savanykás gyümölcsök (alma, meggy, barack) 
  • Enyhén kesernyés hozzávalók (kávé és étcsokoládé, keserű mandula)
~ Innováció és hagyomány ötvözése:
Az Országtorták mindig modern technológiával készülnek, de sokszor hagyományos magyar sütemények inspirálják az alkotóikat.

   Amit készítünk: 
  • Szatmári Szilvatorta (2008) - aszalt szilvával és rummal, csokoládé és a marcipán, tejszínhab, pörkölt mandula és apró zöld marcipánlevelek díszítve.
  • Pándi meggytorta (2009) -  mascarpone és fehér csokoládés alapkrém, egy kis cherry brandy és fahéj, valamint bonbon meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítve,
  • Szabolcsi almás máktorta (2012) - magyar alapanyagokból készült: mákos lapok, fahéjas almás töltelék, tejszínes vaníliás krémmel, fehér krémmel, almadarabokkal és mákkal díszítve,
  • Milotai Mézes Diótorta (2013) - kétféle krémmel és 30 dkg dió felhasználásával, rétegek között ropogós, diós-grillázsos töltelék, díszítésében karamell és karamell tuile,
  • Somlói revolúció (2014) - somlói galuska étcsokis mousse-t, diós grillázsréteg, narancs és fehér csokoládékrém, csokoládé szeletekkel díszítve,
  • Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamell torta (2015) - sárgabarack, mandula, csokoládé és karamella, egy kis sárgabarack pálinkával, dekorációként csokoládé szeletek tejszínhabbal, 
  • Őrség zöld aranya (2015) - tökmagolajjal, mandulaliszt és málnazselé, fehércsokis ganache, hántolt ostya, tökmag praliné nemzeti színekben, 
  • Balatoni habos mogyoró (2016) - mogyorós mousse, habtészta, tejcsokis karamellahab mogyoróval és feketeribizlivel, 
  • Mákvirág (2024) - mandulalisztes mákos felvert, feketeszezámos grillázs ropogós, máklikőr, feketeribizli zselé, fehércsokis sajtkrém.



Tanfolyamon készült fotók:





















































A témához hasonló technológiákkal dolgozó további tanfolyamaink:

Francia Desszertek Örömsütés Tanfolyam


Francia Desszertek Örömsütés tanfolyamunkat az ünnepekre hangoltuk. 
Karácsony és húsvét előtt együtt sütjük meg a családi asztalra a különleges finomságokat, mellyel minden résztvevő elkápráztathatja otthon a vendégeit. A Francia Desszertek Alapjai Tanfolyammal azonos technológiákat használunk és remek receptvariációkkal alkalmazzuk.


A Francia Alapjai Tanfolyam


Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának: 
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille,  ehető virágok stb. 









várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: