MENÜ

2014. január 5., vasárnap

Mindenmentes Sütemények, Tortasütés és Tortadíszítés

Egyre több ember küzd különböző ételintoleranciával, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy milyen alapanyagokkal készült étellel terheljük szervezetüket.  
Fontos, hogy megőrizzük egészségüket és desszertjeinknek ne csak az elfogyasztása legyen élmény, de emésztésük se rontsa komfort érzetünket, hisz ételünk elsősorban éltető táplálékunk

 


   Oktató: Ludányi Judit, cukrász
   Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
   Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő, 
   Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
   Időtartam: 3 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
   Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
   Tananyag:
A mentes alapanyagok merőben másként viselkednek a feldolgozás, főzés, sütés során, ezért az oktatás során megmutatjuk a speciális sütemények elkésztésének alapjait, apró trükkjeit, fontos mozzanatait.  
Megmutatjuk hogyan készíts a lehető legegyszerűbben egészséges az allergiások által is fogyasztható tortákat.
  • gluténmentes, cukormentes, tojásmentes és minden mentes piskótát.  
  • Végig vesszük a helyettesítési opciókat gluténtartalmú alapanyagokra, tejre, tojásra, cukorra.
  • Alap krémeket készítünk tejtermék nélkül és megmutatjuk, hogyan tudod ezekben később változatosan kombinálni a természetes ízeket és színeket.  
  • Átvesszük a jól működő, szép és stílusos burkolási technikákat és természetesen el is készítjük őket.
  • Valamint megmutatjuk milyen díszítési technikákat alkalmazhatsz a torta díszítése során.
  • A tananyag része az egyre “divatosabb” Nyers vegán torta készítése is, mely könnyen beilleszthető a mindenmentes étrendbe. Első ránézésre azt gondolhatnánk, ezek az ételek drágák, ami részben igaz is. Azonban az extrának tűnő alapanyagok sokkal változatosabbak, alacsonyabb kalóriatartalmuk mellett táplálóbbak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élő enzimekkel, amik hiányoznak a megszokott magas zsírtartalmú és fehér lisztes, cukros édességekből. Ezek a sütemények nem csak ínycsiklandóak, de vitalitásunkat és az egészségünket is nagyban támogatjuk velük.

   Amit készítünk: 
  • Résztvevőink 2 darab feldíszített saját tortát készítenek el és vihetnek haza:
    • Mentes torta: Kókuszos csokitorta- főzött krémalap, mindenmentes ganache, burkolás tojásmentes svájci vajkrémmel.  
    • Nyers vegán tortaSzabadon választva áfonyás mangó tortát, vagy mogyorós csokitortát.
  • Aprósütemény: Brownie ( céklából) és csokis Madeleine,
  • Pohárdesszert: gyümölcsös panna-cotta pohárkrém.
  • A dekorációkhoz nem szükségesek drága és különleges eszközök és alapanyagok, nem veszélyesen forró, végre nem tortadekorációs massza, viszont sokáig eltartható (az ostyavirág) így előre is dolgozhatsz. Légies, nőies, finom és elegáns mindkettő technika. Készítünk:
    •  torta vitorlákat, 
    • isomalt kosarat,
    • tuile-t, 
    • egyszerű ostya virágokat.


A tanfolyamokon készült fotók:























































várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: