Sütés, Töltés, Díszítés
A tanfolyamon megtanulhatod, hogyan lehet a legegyszerűbben - adalékanyag felhasználása nélkül - elkészíteni azt a torta, ill. desszert alapot, amelyet a bemutatott burkolási- és díszítéstechnikákkal egy tökéletes ajándékká, az ünnep díszévé varázsolhatsz.
Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Jegyzetet biztosítunk.
Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Jegyzetet biztosítunk.
Idő és költséghatékony: Olyan sütési-, és díszítéstechnikákkal ismerkedhetsz meg, amelyek nem igényelnek nagy idő- és eszközráfodítást.
Ajánlott: leendő cukrászoknak, hobbicukrászoknak, mindenkinek, aki szeretné családját, barátait megörvendeztetni saját készítésű, tortájával, desszertjével.
Első nap tematikája:
- Piskóta felvert – diós, mákos, kakaós, színes, mintás lapok, tekercsek, tortaformák, vajas lapok készítése, sütési technikák, hibák
- Krémek készítése: alap, főzött, tejszínes, gyümölcsös krémek, zselék,
- Torta betöltése, előkészítése burkolásra, panírozás
- Cukorcsipke készítése
- Habzsákos díszítési technikák bemutatása
- Habzsákos díszítési technikák gyakorlása
Második nap tematikája:
- Bevonó anyagok használata: fondant, marcipán
- Bevonó anyagok színezése
- Torta burkolása
- Dekorációs eszközök használatának bemutatása
- Tortadíszek készítés fondantból, marcipánból: levendula, rózsa, kála, különböző levelek, ezek felületi festése
- A tanuló torta feldíszítése
Szeretettel várunk két izgalmas, látványos és számtalan kérdést megválaszoló napra!
Husvéth Marika oktató
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,