A csokoládét szinte mindenki szereti. Nem csoda, hiszen az egyik legnemesebb alapanyagunk lehet a sütemények és desszertek készítésénél egy jó fajta belga csokoládé. A csokoládé bonbonok, kézműves táblacsokik, csoki bombák, üreges figurák a gasztroajándékok között is különleges helyet foglalnak el méltán. Most új tanfolyam sorozatunk keretében hozzuk közelebb hozzátok a témát az Ékes-Édes Stúdióhoz híven a látványra is nagy hangsúlyt fektető tematikával.
Oktató: Dr. Bene Krisztina - csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó
8-10 fő részvételével, 2 nap, napi 8 órábanszint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
A tanfolyam tematikája:
A csokoládékészítés és a temperálás rövid elméleti háttere
Táblás csokoládék készítése
- különböző temperálási technikák megismerése a gyakorlatban (beoltó módszer, kakaóvajas technika, márványlapos temperálás)
- különböző anyagú formák használata (szilikon, műanyag, polikarbonát)
- díszítési technikák megismerése (magok és liofolizált gyümölcsök, szórócukrok, lüszterporok, festés, szilikonformában készült díszítések)
- tapasztalatszerzés a különböző csokoládéfajtákkal
Üreges csokoládé készítése
- csokoládébomba forrócsokihoz
- ünnepekhez kapcsolódó üreges figurák készítése
Bonbontöltelékek
- ganache-ok
- gyümölcszselék
- egyebek (curd-ök, magok, gyümölcsök, karamell…)
Fordított bonbon készítése
- bonbon hüvely készítése
- bonbonok betöltése
Festett bonbonok készítése
- festési technikák
- transzferfólia használata
- bonbonok talpalása különböző technikával (hagyományos módon, fóliával)
Előzetes a következő Csokoládé 2. tanfolyamról:
- Különböző ízesítésű trüffel golyók készítése (amennyiben marad erre idő)
- Csokoládé nyalóka készítése (amennyiben marad erre idő)
Dr. Bene Krisztina
csokoládé-, kávé-, teakészítő mester
szaktanácsadó, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió