Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 1., szerda

Csokoládé 1-2. Tanfolyamok

A csokoládét szinte mindenki szereti. Nem csoda, hiszen az egyik legnemesebb alapanyagunk lehet a sütemények és desszertek készítésénél egy jó fajta belga csokoládé. A csokoládé bonbonok, kézműves táblacsokik, csoki bombák, üreges figurák a gasztroajándékok között is különleges helyet foglalnak el méltán. Most új tanfolyam sorozatunk keretében hozzuk közelebb hozzátok a témát az Ékes-Édes Stúdióhoz híven a látványra és a kreativitásra is nagy hangsúlyt fektető tematikákkal. 
A Csokoládé 1. és Csokoládé 2. Tanfolyamok mindegyike KEZDŐ szintű. Mindkettő ajánlott a csokoládé felhasználásában tapasztalattal még nem rendelkezőknek is. A legfontosabb alaptudást a csokoládé temperálását mindkét tanfolyamon elsajátíthatod. Válaszd elsőre bátran a neked érdekesebb, izgalmasabb tematikát!





Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:

Ha mindig is lenyűgözött a csokoládék világa, és szeretnéd megtanulni, hogyan készíthetsz professzionális bonbonokat és látványos csokoládédíszeket, akkor merülj el velünk az ízek, textúrák és csokoládétechnikák világában, és alkoss mesterműveket saját kezűleg!


(Csokoládé 2. Tanfolyamhoz
görgess lejjebb!)

Csokoládé 1. Tanfolyam 

👉 Oktató: Dr. Bene Krisztina - csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó
👉 Kis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével, 
👉 Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
👉 Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
👉 Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek, üreges és táblás csokoládék. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.

A tanfolyam tematikája:

A csokoládékészítés és a temperálás rövid elméleti háttere

Táblás csokoládék készítése

  • különböző temperálási technikák megismerése a gyakorlatban (beoltó módszer, kakaóvajas technika, márványlapos temperálás)
  • különböző anyagú formák használata (szilikon, műanyag, polikarbonát)
  • díszítési technikák megismerése (magok és liofolizált gyümölcsök, szórócukrok, lüszterporok, festés, szilikonformában készült díszítések)
  • tapasztalatszerzés a különböző csokoládéfajtákkal

Üreges csokoládé készítése

  • csokoládébomba forrócsokihoz
  • ünnepekhez kapcsolódó üreges figurák készítése

Bonbontöltelékek

  • ganache-ok
  • gyümölcszselék
  • egyebek (curd-ök, magok, gyümölcsök, karamell…)

Fordított bonbon készítése

  • bonbon hüvely készítése
  • bonbonok betöltése

Festett bonbonok készítése

  • festési technikák
  • transzferfólia használata
  • bonbonok talpalása különböző technikával (hagyományos módon, fóliával)




A fenti képek a Csokoládé 1. Tanfolyamon készültek



Csokoládé 2. Tanfolyam

👉 Oktató: Dr. Bene Krisztina - csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó
👉 Kis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével, 
👉 Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
👉 Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
👉 Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
👉 Ajánljuk kezdőknek és haladóknak egyaránt, akik különleges édességeket szeretnének alkotni saját kezűleg. 
A tanfolyam végére magabiztosan fogsz bánni a csokoládéval, és egyedi, nem hétköznapi töltelékű,  látványos bonbonokat és csokidíszeket alkothatsz majd! Otthon folytatva - a megismert tudással - kreativitásodat kibontakoztatva megalkothatod saját csokoládé költeményeidet is.
👉 Fontos: A tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges az 1. tanfolyamon történő részvétel!


A tanfolyam tematikája:

Csokoládétemperálás alapjait itt is átbeszéljük, aki most találkozik először a technológiával pontosan sajátíthassa el, illetve, aki részt vett a Csokoládé 1. Tanfolyamon feleleveníthesse a tudását.

Csokoládévirágok és levelek

Kreatív csoki díszek készítése egyszerű eszközökkel

Csokoládékehely készítése

Régi és új nagy kedvenc töltött csokoládék készítése:
  • Dubai csoki 
  • After eight 
Trüffelgolyók készítése 
  • több ízben
  • többféle bevonattal
Mártott bonbonok készítése izgalmas töltelékekkel, mint 
  • olajos magvak
  • többféle ganache
Bonbonok festése és talpalása a Csokoládé 1. Tanfolyamtól eltérő új technikákkal









Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:



Fotók a Csokoládé 1. Tanfolyamról és
a résztvevők által készített csokoládé termékekről:





















































   
















Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!


Dr. Bene Krisztina
csokoládé-, kávé-, teakészítő mester
szaktanácsadó, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdió



elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: