A Csokoládé 1. és Csokoládé 2. Tanfolyamok mindegyike KEZDŐ szintű. Mindkettő ajánlott a csokoládé felhasználásában tapasztalattal még nem rendelkezőknek is. A legfontosabb alaptudást a csokoládé temperálását mindkét tanfolyamon elsajátíthatod. Válaszd elsőre bátran a neked érdekesebb, izgalmasabb tematikát!
Ha mindig is lenyűgözött a csokoládék világa, és szeretnéd megtanulni, hogyan készíthetsz professzionális bonbonokat és látványos csokoládédíszeket, akkor merülj el velünk az ízek, textúrák és csokoládétechnikák világában, és alkoss mesterműveket saját kezűleg!
(Csokoládé 2. Tanfolyamhoz
görgess lejjebb!)
Csokoládé 1. Tanfolyam
Kis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével,
Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időpontok:
2025. október 10 – 11. (szabad hely 4 fő)2025. november 7 – 8. (szabad hely 8 fő)
Részvételi díj: 116,000 Ft
Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek, üreges és táblás csokoládék. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
A tanfolyam tematikája:
A csokoládékészítés és a temperálás rövid elméleti háttere.
Táblás csokoládék készítése:
Üreges csokoládé készítése:

Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek, üreges és táblás csokoládék. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
A tanfolyam tematikája:
A csokoládékészítés és a temperálás rövid elméleti háttere.
Táblás csokoládék készítése:
- különböző temperálási technikák megismerése a gyakorlatban (beoltó módszer, kakaóvajas technika, márványlapos temperálás)
- különböző anyagú formák használata (szilikon, műanyag, polikarbonát)
- díszítési technikák megismerése (magok és liofolizált gyümölcsök, szórócukrok, lüszterporok, festés, szilikonformában készült díszítések)
- tapasztalatszerzés a különböző csokoládéfajtákkal
Üreges csokoládé készítése:
- csokoládébomba forrócsokihoz
- ünnepekhez kapcsolódó üreges figurák készítése
- ganache-ok
- gyümölcszselék
- egyebek (curd-ök, magok, gyümölcsök, karamell…)
- bonbon hüvely készítése
- bonbonok betöltése
- festési technikák
- transzferfólia használata
- bonbonok talpalása különböző technikával (hagyományos módon, fóliával)

Csokoládé 2. Tanfolyam
Kis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével,
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időpont: 2025. december 5 – 6. (szabad hely 5 fő)
Részvételi díj: 116,000 Ft
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
Ajánljuk kezdőknek és haladóknak egyaránt, akik különleges édességeket szeretnének alkotni saját kezűleg.
A tanfolyam végére magabiztosan fogsz bánni a csokoládéval, és egyedi, nem hétköznapi töltelékű, látványos bonbonokat és csokidíszeket alkothatsz majd! Otthon folytatva - a megismert tudással - kreativitásodat kibontakoztatva megalkothatod saját csokoládé költeményeidet is.
Fontos: A tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges az 1. tanfolyamon történő részvétel!
A tanfolyam tematikája:
46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Ajándék kupon>>>
Helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló >>>
VÉLEMÉNYEK >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
Ajánljuk kezdőknek és haladóknak egyaránt, akik különleges édességeket szeretnének alkotni saját kezűleg.
A tanfolyam végére magabiztosan fogsz bánni a csokoládéval, és egyedi, nem hétköznapi töltelékű, látványos bonbonokat és csokidíszeket alkothatsz majd! Otthon folytatva - a megismert tudással - kreativitásodat kibontakoztatva megalkothatod saját csokoládé költeményeidet is.
Fontos: A tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges az 1. tanfolyamon történő részvétel!
A tanfolyam tematikája:
- Csokoládétemperálás alapjait itt is átbeszéljük, aki most találkozik először a technológiával pontosan sajátíthassa el, illetve, aki részt vett a Csokoládé 1. Tanfolyamon feleleveníthesse a tudását.
- Csokoládévirágok és levelek
- Kreatív csoki díszek készítése egyszerű eszközökkel
- Csokoládékehely készítése
- Régi és új nagy kedvenc töltött csokoládék készítése:
- Dubai csoki
- After eight
- Trüffelgolyók készítése
- több ízben
- többféle bevonattal
- Mártott bonbonok készítése izgalmas töltelékekkel, mint
- olajos magvak
- többféle ganache
- Bonbonok festése és talpalása a Csokoládé 1. Tanfolyamtól eltérő új technikákkal
Fotók a Csokoládé 1. Tanfolyamról és
a résztvevők által készített csokoládé termékekről:
MÁR 12 ÉVE EGYÜTT! KÖSZÖNJÜK!
46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Ajándék kupon>>>
Helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló >>>
VÉLEMÉNYEK >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13