Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 1., szerda

Csokoládé Tanfolyamok

A csokoládét szinte mindenki szereti. Nem csoda, hiszen az egyik legnemesebb alapanyagunk lehet a sütemények és desszertek készítésénél egy jó fajta belga csokoládé. A csokoládé bonbonok, kézműves táblacsokik, csoki bombák, üreges figurák a gasztroajándékok között is különleges helyet foglalnak el méltán. Most új tanfolyam sorozatunk keretében hozzuk közelebb hozzátok a témát az Ékes-Édes Stúdióhoz híven a látványra is nagy hangsúlyt fektető tematikával.




Oktató: Dr. Bene Krisztina - csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó
8-10 fő részvételével, 2 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot




Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:







 A tanfolyamon minden résztvevő lépésről lépésre gyakorolja a megtanult technikákat személyes segítségnyújtás mellett.


A tanfolyam tematikája:

A csokoládékészítés és a temperálás rövid elméleti háttere

Táblás csokoládék készítése

  • különböző temperálási technikák megismerése a gyakorlatban (beoltó módszer, kakaóvajas technika, márványlapos temperálás)
  • különböző anyagú formák használata (szilikon, műanyag, polikarbonát)
  • díszítési technikák megismerése (magok és liofolizált gyümölcsök, szórócukrok, lüszterporok, festés, szilikonformában készült díszítések)
  • tapasztalatszerzés a különböző csokoládéfajtákkal

Üreges csokoládé készítése

  • csokoládébomba forrócsokihoz
  • ünnepekhez kapcsolódó üreges figurák készítése

Bonbontöltelékek

  • ganache-ok
  • gyümölcszselék
  • egyebek (curd-ök, magok, gyümölcsök, karamell…)

Fordított bonbon készítése

  • bonbon hüvely készítése
  • bonbonok betöltése

Festett bonbonok készítése

  • festési technikák
  • transzferfólia használata
  • bonbonok talpalása különböző technikával (hagyományos módon, fóliával)

Előzetes a következő Csokoládé 2. tanfolyamról:

  • Különböző ízesítésű trüffel golyók készítése (amennyiben marad erre idő)
  • Csokoládé nyalóka készítése (amennyiben marad erre idő)







Fotók a tanfolyamokról és az ott készült csokoládé termékekről hamarosan itt






Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Dr. Bene Krisztina
csokoládé-, kávé-, teakészítő mester
szaktanácsadó, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdió



elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: