2014. január 2., csütörtök

Retro Sütik Tanfolyam

FIGYELEM!!!
A Bejgli és Stollen Tanfolyam
(Lásd lejjebb!)

Az ünnepekre süsd meg velünk a család régi kedvenc aprósüteményeit, ahogy csak a nagyi sütötte! Tanfolyami időpontok karácsony és húsvét előtt!


   Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
   Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
   Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
   Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
   Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
   Jegyzetet biztosítunk

   Tanfolyamunk témái:
A bemutatott receptúrákkal, gyúrással, nyújtással, szaggatással, töltéssel, hagyományos sütési technikákkal megtanulhatod, hogyan tudod a leghatékonyabb időráfordítással, elkészíteni a család kedvenc süteményeit. Hidd el, hogy a saját készítésű sütivel a siker sem marad el!

    A tanfolyamunkon megtanulhatod, hogy hogyan készítheted el a legfinomabb:
  • linzert,
  • islert,
  • csokis kekszet,
  • csokis, diós kosárkát,
  • zserbót,
  • mézes krémest,
  • szilvalekváros mézest,
  • citromos szeletet,
  • lajcsi szeletet,
  • képviselő fánkot,
  • lakodalmas barack,
  • sós tea süteményt,
  • sajtos perecet,
  • sajtos fánkot … és nem utolsó sorban
  • hogyan oszd be az idődet.

   Az oktató ajánlásával:
"Visszatekintve gyermekkoromra nem emlékszem, hogy lett volna olyan hétvége, amikor ebéd után Nagyi nem örvendeztetett volna meg bennünket egy isteni sütivel. A jelesebb családi ünnepekre készülődve én is szívesen tüsténkedtem a konyhában, lesve az apró mozdulatokat, technikákat. S micsoda ünnepek voltak azok régen, a lakodalmak. A falu ügyes asszonyai összefogva elkészítették az esküvőkre a legkiválóbb házi süteményeket. Heteken át szállt a finom illat a falu felett mire minden elkészült a nagy eseményre. A receptek kézről-kézre, nagyanyákról unokákra szállt. Ne hagyjuk elveszni, idézzük fel és élvezzük ezt a sok értéket, finom ízeket, nosztalgikus pillanatokat, a reánk hagyott örökséget, legyen asztalunk és legnagyobb családi ünnepeink része, napjaink divatos újdonságai mellett."


Mai rohanó világunkban egyre kevesebb időnk van elkészíteni az ünnepi asztal csúcsát, zárását jelentő süteményt, desszertet. Vajon tényleg kevés az idő arra, hogy tudd, mit fogyasztasz el? Egyáltalán nem!



A Bejgli és Stollen Tanfolyam

A Retro Sütik témához kapcsolódóan, hogy teljes legyen az ünnepi sütemény kínálat az idei karácsonyon otthon, a Retro Sütik Tanfolyamot megelőző napon Husvéth Marikával eltölthettek még egy remek napot a karácsonyi ünnepkör finomságaival. Így megsüthetitek a tanfolyamon a finom, gazdag töltelékű, mindig mosolygós, de soha fel nem repedő, ízes és illatos beiglit a családnak.





Szeretettel várunk!
Húsvét és Karácsony előtti tanfolyamainkon
töltsd fel a készleteket, süsd meg velünk
a család ünnepi aprósüteményeit!



Vélemények a lezajlott tanfolyamokról:

"Nagyon jól felépített tananyag, az igazán kezdők részére. A tészta gyúrása, nyújtása és szaggatása is a tananyag része. Az édes és sós sütemények variálhatósága és az időbeosztás nagy segítség volt számomra.Talán egy fél nappal hosszabb lehetett volna, mert nagyon tömény az anyag és fárasztó volt."

"Nagyon köszönöm Marikának, hogy visszahozta a gyerekkori ízeket és bátorított Bennünket a 2 nap alatt!
Meghozta a kedvem a sütéshez "

"Gyakorlatilag minden tetszett: az oktató, az oktatás, a jól felszerelt konyha, a létszám is optimális volt. A tanuló társak is mind kellemesek voltak, ezt a szerencsének köszönhetjük."

"A második nap végére egy nagyon jó csapat kovácsolódott belőlünk! Én cukrászként sok új dolgot tanultam,ami hasznos lesz a későbbiekben is számomra. Én minden kérdésemre választ kaptam"







Ezen a tanfolyamon készült fotók:















































A témában egyéni kérésre szervezett
workshopokon készült fotók:





















VÉLEMÉNYEI >>>


Csapatunk kínálatában
mézeskalács és grillázs ajándékok ITT>>>



Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező


Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: