Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 1., szerda

Kelt Tészták és Kelt Kalácsok Tanfolyam

oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
8-10 fő részvételével, 2 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot


"Falun nőttem fel. A családi ünnepek, a disznóvágások, szüretek
elmaradhatatlan kelléke volt a mákos és diós kelt kalács. Gyerekként alig
vártam, hogy Édesanyám megszegje a frissen sült, illatos kalácsot. Soha sem
mérte ki az alapanyagot. Csak úgy gondolom formán. És az mindig isteni volt.
Bevallom, én mindig a mákos közepét szerettem a legjobban.
Az élesztős kelt tészták felhasználása mára már igen sokszínű. A kevert,
hajtogatott, és omlós élesztős tésztákból, a rendelkezésünkre álló számtalan
töltelék alapanyagból kiváló sütemény készíthető. A mai modern
technológiáknak, eszközöknek köszönhetően egyre szebb, tetszetősebb formára
alakítható, illetve egynémely tészta fagyasztható.
A két napos tanfolyam során ebből az izgalmas és nagyon szép témából
szeretnék Nektek átadni egy nagy szeletet. Mindent, ami a két napba csak belefér!

Szeretettel várunk! "

Készítünk:

  • kelt kuglófokat,
  • panettonet,
  • foszlós fonott kalácsot,
  • fonott mákos-diós-fahéjas kalácsot, 
  • fahéjas csigát,
  • kelt levelestésztából diós fahéjas és vaníliás csigát,
  • kakaós tekercset,
  • leveles brióst,
  • igazi olasz foccaciat,
  • és még számos édes és sós töltelékkel készült finomságot.















Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:

Szeretettel várunk!

Husvéth Marika oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező



Ezen a tanfolyamon készült fotók (hamarosan)


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: