8-10 fő részvételével, 2 nap, napi 8 órában
szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
"Falun nőttem fel. A családi ünnepek, a disznóvágások, szüretek
elmaradhatatlan kelléke volt a mákos és diós kelt kalács. Gyerekként alig
vártam, hogy Édesanyám megszegje a frissen sült, illatos kalácsot. Soha sem
mérte ki az alapanyagot. Csak úgy gondolom formán. És az mindig isteni volt.
Bevallom, én mindig a mákos közepét szerettem a legjobban.
Az élesztős kelt tészták felhasználása mára már igen sokszínű. A kevert,
hajtogatott, és omlós élesztős tésztákból, a rendelkezésünkre álló számtalan
töltelék alapanyagból kiváló sütemény készíthető. A mai modern
technológiáknak, eszközöknek köszönhetően egyre szebb, tetszetősebb formára
alakítható, illetve egynémely tészta fagyasztható.
A két napos tanfolyam során ebből az izgalmas és nagyon szép témából
szeretnék Nektek átadni egy nagy szeletet. Mindent, ami a két napba csak belefér!
Szeretettel várunk! "
Készítünk:
- kelt kuglófokat,
- panettonet,
- foszlós fonott kalácsot,
- fonott mákos-diós-fahéjas kalácsot,
- fahéjas csigát,
- kelt levelestésztából diós fahéjas és vaníliás csigát,
- kakaós tekercset,
- leveles brióst,
- igazi olasz foccaciat,
- és még számos édes és sós töltelékkel készült finomságot.
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
Szeretettel várunk!
Husvéth Marika oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező
Ezen a tanfolyamon készült fotók (hamarosan)