2014. január 1., szerda

Kelt Tészták és Kelt Kalácsok Tanfolyam

Egyszerű és olcsó alapanyagokból nagyszerű kelt tésztákat, süteményeket készíthetünk reggelire, akár ebédre másodfogásnak, vagy vendégvárónak. Egyszerűbb mint elsőre gondolnánk! Házilag garantáltan csábítóak, frissek, finomak, változatosak és tartósítószer-mentesek. 

Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időpont: 2025. október 3 – 4. (szabad hely 3 fő) 
Részvételi díj: 116,000 Ft Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Jegyzetet biztosítunk

Tanfolyamunk témái:
  • kelt kuglófokat,
  • panettonet,
  • foszlós fonott kalácsot,
  • fonott mákos-diós-fahéjas kalácsot,
  • fahéjas csigát,
  • kelt levelestésztából diós fahéjas és vaníliás csigát,
  • kakaós tekercset,
  • leveles brióst,
  • igazi olasz foccaciat,
  • és még számos édes és sós töltelékkel készült finomságot.


Oktatónk ajánlásával:
"Falun nőttem fel. A családi ünnepek, a disznóvágások, szüretek
elmaradhatatlan kelléke volt a mákos és diós kelt kalács. Gyerekként alig
vártam, hogy Édesanyám megszegje a frissen sült, illatos kalácsot. Soha sem
mérte ki az alapanyagot. Csak úgy gondolom formán. És az mindig isteni volt.
Bevallom, én mindig a mákos közepét szerettem a legjobban.
Az élesztős kelt tészták felhasználása mára már igen sokszínű. A kevert,
hajtogatott, és omlós élesztős tésztákból, a rendelkezésünkre álló számtalan
töltelék alapanyagból kiváló sütemény készíthető. A mai modern
technológiáknak, eszközöknek köszönhetően egyre szebb, tetszetősebb formára
alakítható, illetve egynémely tészta fagyasztható.
A két napos tanfolyam során ebből az izgalmas és nagyon szép témából
szeretnék Nektek átadni egy nagy szeletet. Mindent, ami a két napba csak belefér!

Szeretettel várunk! "












Ezen a tanfolyamon készült fotók:










































Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina



Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13




Itt is megtalálsz minket: