Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 1., szerda

Kelt Tészták és Kelt Kalácsok Tanfolyam

Egyszerű és olcsó alapanyagokból nagyszerű kelt tésztákat, süteményeket készíthetünk reggelire, akár ebédre másodfogásnak, vagy vendégvárónak. Egyszerűbb mint elsőre gondolnánk! Házilag garantáltan csábítóak, frissek, finomak, változatosak és tartósítószer-mentesek.

👉 Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
👉 Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
👉 Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
👉 Jegyzetet biztosítunk

👉 Tanfolyamunk témái:

  • kelt kuglófokat,
  • panettonet,
  • foszlós fonott kalácsot,
  • fonott mákos-diós-fahéjas kalácsot, 
  • fahéjas csigát,
  • kelt levelestésztából diós fahéjas és vaníliás csigát,
  • kakaós tekercset,
  • leveles brióst,
  • igazi olasz foccaciat,
  • és még számos édes és sós töltelékkel készült finomságot.


👉 Oktatónk ajánlásával:
"Falun nőttem fel. A családi ünnepek, a disznóvágások, szüretek
elmaradhatatlan kelléke volt a mákos és diós kelt kalács. Gyerekként alig
vártam, hogy Édesanyám megszegje a frissen sült, illatos kalácsot. Soha sem
mérte ki az alapanyagot. Csak úgy gondolom formán. És az mindig isteni volt.
Bevallom, én mindig a mákos közepét szerettem a legjobban.
Az élesztős kelt tészták felhasználása mára már igen sokszínű. A kevert,
hajtogatott, és omlós élesztős tésztákból, a rendelkezésünkre álló számtalan
töltelék alapanyagból kiváló sütemény készíthető. A mai modern
technológiáknak, eszközöknek köszönhetően egyre szebb, tetszetősebb formára
alakítható, illetve egynémely tészta fagyasztható.
A két napos tanfolyam során ebből az izgalmas és nagyon szép témából
szeretnék Nektek átadni egy nagy szeletet. Mindent, ami a két napba csak belefér!

Szeretettel várunk! "
















Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:

Szeretettel várunk!

Husvéth Marika oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező



Ezen a tanfolyamon készült fotók:









































elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: