A csokoládét szinte mindenki szereti. Nem csoda, hiszen az egyik legnemesebb alapanyagunk lehet a sütemények és desszertek készítésénél egy jó fajta belga csokoládé. A csokoládé bonbonok, kézműves táblacsokik, csoki bombák, üreges figurák a gasztroajándékok között is különleges helyet foglalnak el méltán. Most új tanfolyam sorozatunk keretében hozzuk közelebb hozzátok a témát az Ékes-Édes Stúdióhoz híven a látványra és a kreativitásra is nagy hangsúlyt fektető tematikákkal.
A Csokoládé 1. és Csokoládé 2. Tanfolyamok mindegyike KEZDŐ szintű. Mindkettő ajánlott a csokoládé felhasználásában tapasztalattal még nem rendelkezőknek is. A legfontosabb alaptudást a csokoládé temperálását mindkét tanfolyamon elsajátíthatod. Válaszd elsőre bátran a neked érdekesebb, izgalmasabb tematikát!
(Csokoládé 2. Tanfolyamhoz
görgess lejjebb!)
Csokoládé 1. Tanfolyam
Oktató: Dr. Bene Krisztina - csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadóKis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével,
Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek, üreges és táblás csokoládék. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
A tanfolyam tematikája:
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
A tanfolyam tematikája:
A csokoládékészítés és a temperálás rövid elméleti háttere
Táblás csokoládék készítése
- különböző temperálási technikák megismerése a gyakorlatban (beoltó módszer, kakaóvajas technika, márványlapos temperálás)
- különböző anyagú formák használata (szilikon, műanyag, polikarbonát)
- díszítési technikák megismerése (magok és liofolizált gyümölcsök, szórócukrok, lüszterporok, festés, szilikonformában készült díszítések)
- tapasztalatszerzés a különböző csokoládéfajtákkal
Üreges csokoládé készítése
- csokoládébomba forrócsokihoz
- ünnepekhez kapcsolódó üreges figurák készítése
Bonbontöltelékek
- ganache-ok
- gyümölcszselék
- egyebek (curd-ök, magok, gyümölcsök, karamell…)
Fordított bonbon készítése
- bonbon hüvely készítése
- bonbonok betöltése
Festett bonbonok készítése
- festési technikák
- transzferfólia használata
- bonbonok talpalása különböző technikával (hagyományos módon, fóliával)
Csokoládé 2. Tanfolyam
Oktató: Dr. Bene Krisztina - csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó
Kis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével,
Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Kis létszámú csoport: 6-8 fő részvételével,
Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
Cél: a háztartásban fellelhető eszközökkel és gépekkel, egyszerűbb eljárásokkal önállóan is elkészíthetőek legyenek a profi csokoládéműhelyekre jellemző csokoládé bonbonok, töltelékek. Kreatív technikákkal, színek és egyéb dekoratív lehetőségekkel az önkifejezés és a kikapcsolódás kiváló tere lehessen a tanfolyamon résztvevők számára a csokoládé kézműves felhasználása.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
Természetesen kifejezetten fontos számunkra, hogy magabiztosan és garantáltan sikerrel alkothassatok a tanfolyam után.
Ajánljuk kezdőknek és haladóknak egyaránt, akik különleges édességeket szeretnének alkotni saját kezűleg.
A tanfolyam végére magabiztosan fogsz bánni a csokoládéval, és egyedi, nem hétköznapi töltelékű, látványos bonbonokat és csokidíszeket alkothatsz majd! Otthon folytatva - a megismert tudással - kreativitásodat kibontakoztatva megalkothatod saját csokoládé költeményeidet is.
Fontos: A tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges az 1. tanfolyamon történő részvétel!
A tanfolyam tematikája:
Csokoládétemperálás alapjait itt is átbeszéljük, aki most találkozik először a technológiával pontosan sajátíthassa el, illetve, aki részt vett a Csokoládé 1. Tanfolyamon feleleveníthesse a tudását.
Csokoládévirágok és levelek
Kreatív csoki díszek készítése egyszerű eszközökkel
Csokoládékehely készítése
Régi és új nagy kedvenc töltött csokoládék készítése:
- Dubai csoki
- After eight
- több ízben
- többféle bevonattal
- olajos magvak
- többféle ganache
Fotók a Csokoládé 1. Tanfolyamról és
a résztvevők által készített csokoládé termékekről:
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,