Egyszerű és olcsó alapanyagokból nagyszerű kelt tésztákat, süteményeket készíthetünk reggelire, akár ebédre másodfogásnak, vagy vendégvárónak. Egyszerűbb mint elsőre gondolnánk! Házilag garantáltan csábítóak, frissek, finomak, változatosak és tartósítószer-mentesek.
Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
Szint: kezdő, nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
Jegyzetet biztosítunk
Tanfolyamunk témái:
- kelt kuglófokat,
- panettonet,
- foszlós fonott kalácsot,
- fonott mákos-diós-fahéjas kalácsot,
- fahéjas csigát,
- kelt levelestésztából diós fahéjas és vaníliás csigát,
- kakaós tekercset,
- leveles brióst,
- igazi olasz foccaciat,
- és még számos édes és sós töltelékkel készült finomságot.
Oktatónk ajánlásával:
"Falun nőttem fel. A családi ünnepek, a disznóvágások, szüretek
elmaradhatatlan kelléke volt a mákos és diós kelt kalács. Gyerekként alig
vártam, hogy Édesanyám megszegje a frissen sült, illatos kalácsot. Soha sem
mérte ki az alapanyagot. Csak úgy gondolom formán. És az mindig isteni volt.
Bevallom, én mindig a mákos közepét szerettem a legjobban.
Az élesztős kelt tészták felhasználása mára már igen sokszínű. A kevert,
hajtogatott, és omlós élesztős tésztákból, a rendelkezésünkre álló számtalan
töltelék alapanyagból kiváló sütemény készíthető. A mai modern
technológiáknak, eszközöknek köszönhetően egyre szebb, tetszetősebb formára
alakítható, illetve egynémely tészta fagyasztható.
A két napos tanfolyam során ebből az izgalmas és nagyon szép témából
szeretnék Nektek átadni egy nagy szeletet. Mindent, ami a két napba csak belefér!
Szeretettel várunk! "
elmaradhatatlan kelléke volt a mákos és diós kelt kalács. Gyerekként alig
vártam, hogy Édesanyám megszegje a frissen sült, illatos kalácsot. Soha sem
mérte ki az alapanyagot. Csak úgy gondolom formán. És az mindig isteni volt.
Bevallom, én mindig a mákos közepét szerettem a legjobban.
Az élesztős kelt tészták felhasználása mára már igen sokszínű. A kevert,
hajtogatott, és omlós élesztős tésztákból, a rendelkezésünkre álló számtalan
töltelék alapanyagból kiváló sütemény készíthető. A mai modern
technológiáknak, eszközöknek köszönhetően egyre szebb, tetszetősebb formára
alakítható, illetve egynémely tészta fagyasztható.
A két napos tanfolyam során ebből az izgalmas és nagyon szép témából
szeretnék Nektek átadni egy nagy szeletet. Mindent, ami a két napba csak belefér!
Szeretettel várunk! "
Ezen a tanfolyamon készült fotók:
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Dr Bene Krisztina, Ludányi Judit,