
Oktató: Vargáné Orbán Anikó
Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
Időpont:
2025. június 27 – 28. (szabad hely 4 fő)
2025. július 30 – 31. (szabad hely 3 fő)
2025. október 15-16. (szabad hely 8 fő)
2025. november 12-13. (szabad hely 8 fő)
Részvételi díj: 116,000 FtKis létszámú csoport, maximum 8 fő
Szint: kezdő, a jelentkezésnek nincsen előfeltétele, bárki képes megtanulni szakértő, egyéni segítségnyújtás mellett!
Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
Felhasználhatósága: a virágokból lehet különleges gasztroajándék dobozban, vagy csokorba kötve, vagy zsiradékmentes tortadekoráció, különösen jól illik savasabb gyümölcsös krémekkel töltött süteményekhez.
Eltarthatósága: A megújult recepttel puha, ruganyos állaga és minőségének megőrzési ideje tartósítószerek és hűtés nélkül is minimum 2 hónap Az eredeti recepttel eltarthatósága fél év.
A technika előnye: a virágok elkészítésének ráfordítási idejében értékelhető leginkább. A legösszetettebb virág elkészítése is maximum 3 perc, szemben a nem díszítőcsöves technikákkal, ami félórákban mérhető. A pillecukor főzése és a csövezés, hogy bárki képes megtanulni: külön élmény.
A tanfolyam fő recepttípusai:
- Megtanuljuk elkészíteni a a hazailag beszerezhető alapanyagokra adaptált profi pillecukor virágok készítésére alkalmas virágkrémet.
- Használunk az egyéb népszerű pillecukor kategóriákból a legizgalmasabb ízekkel recepteket: belga csokoládé, francia likőrök, házi gyümölcsszörpök, bogyós gyümölcsök.
- A részletes receptgyűjtemény tartalmaz további pillecukor recepteket:
~ a különféle típusú (savas, magas, vagy alacsony nedvességtartalmú) gyümölcsök felhasználásához csókok, vagy kockák, "bonbonok" készítéséhez,~ ajánlást is találunk az elkészített pillecukrok további felhasználásához izgalmas legendás hírű sütemények elkészítéséhez,~ valamint a pillecukor virágokkal díszített tortákra hozzá illő tortaburkolót, hiszen kifejezetten illik gyümölcsös krémekkel töltött süteményekhez,~ receptgyűjteményben megtalálható a pille hab is, mely nem esik össze, hűtőben 2 hétig is eltartható, felhasználás előtt nem kell újra habosítani. Tejfehérjére érzékenyek részére kellemes kiegészítője a forró italoknak, fagylaltoknak stb., mint tejszínhab helyettesítő,
tanfolyamon készült pillecukrok |
Munkafolyamatok:
- alapanyagok, színező anyagok, ízesítők, eszközök ismertetése, valamint beszerzési források áttekintése,
- eltarthatóság és tárolás stb. átbeszélése,
- gyümölcsök főzése és előkészítése az alapkrémhez,
- virág pillehabok előállítása,
- Pillecukor virágok készítése: boglárka, liliom, orgona, pünkösdi rózsa, krizantém, orosz tulipán, levelek,
- pálcikás pillecukor és csavart rózsa készítése,
- csokor alap készítése, csokor összeállítása (drót és pálcikák nélkül!!!!),
- különböző receptekkel és alapanyagokkal pillecukor falatkák, bonbonok készítése.
Még több fotóhoz a tanfolyamokrólgörgess lejjebb!
Díszdobozban falatnyi kivitelben csókokba dresszírozva, vagy kis kockákra vágva bonbonféleség. Díszítőcsővel virágokat formázva tortákat díszíthetünk, de a virágok csokorba is köthetőek, pálcikán gyerekeknek nyalóka, csokival leöntve négercsók, a forró csokin, vagy lattén olvadó meglepetés. Ezen kívül több további édesség receptben alapanyag... Felsorolni is nehéz mi mindenre jó!

Igazi csemege, és a hosszabb ideig eltartható gasztroajándékok netovábbja lehet, teret adva a fantáziánknak is.


Fotók aPillecukor Virágok Csokorba, Tortára és Más Csemegék Tanfolyamról:


















A résztvevők otthon készített munkái a tanfolyam után:
További témáink:
Sütemények és desszertek tanfolyamok>>>
MÁR 12 ÉVE EGYÜTT! KÖSZÖNJÜK!
46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Ajándék kupon>>>
Helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló >>>
VÉLEMÉNYEK >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13
További témáink:
Sütemények és desszertek tanfolyamok>>>
MÁR 12 ÉVE EGYÜTT! KÖSZÖNJÜK!
46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Ajándék kupon>>>
Helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló >>>
VÉLEMÉNYEK >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13