![]() |
Az oktató mézeskalácsa kontúrok nélküli féldomború cukormázas technikával |
Szint: középhaladó
Időtartam: 16+8 óra / 3 egymást követő nap
Időpont: 2025. június 3 – 5.
Részvételi díj: 148,000 Ft
Vagy vegyél részt csak az első témán:
Cukormáz virágos 3D kosár és kiegészítésként máz a mázban technika.
Időpont: 2025. június 3 – 4.
Részvételi díj: 106,000 Ft
Részvételi díj: 106,000 Ft
Vagy vegyél részt csak a második témán:
Féldomború kontúrok nélküli technika (a kalocsai technikája, azonban a tanfolyamon sokféle más mintából is választhatsz a tanultak alkalmazásához a munkadarabjaidon).Részvételi díj: 54,000 FtIdőpont: 2025. június 5.
Ajánlás: írókázásban már gyakorlott, terülőmázat is ismerő résztvevők számára ajánlott, aki gyakorlatát szívesen kiegészítené színes cukormázas technikákkal.
Felhasználhatóság: A tanfolyam technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mint a vajaskeksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak. Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a vajas keksz díszítésében is.
Javaslat: A meglévő gyakorlat hiányában a terülőmáz és az írómáz praktikái elsajátíthatóak a Mézeskalács Írókázása és Terülőmázazása, vagy Mézeskalács Készítő Alaptanfolyamon és a Glazúrozó Tortadíszítő Alaptanfolyamon is. Előző tanfolyamokon való részvétel nem előfeltétel, Díszítő Cukormázas haladó tanfolyamainkra máshol megszerzett tudással is lehet jelentkezni. Ezen a tanfolyamon már csak az alább látható, finom részletek kivitelezésére alkalmas, vékony írást tanuljuk, mely a féldomború, kontúr vonalak nélküli díszítés alapanyagával lehetséges.
A tanfolyam témái:
Javaslat: A meglévő gyakorlat hiányában a terülőmáz és az írómáz praktikái elsajátíthatóak a Mézeskalács Írókázása és Terülőmázazása, vagy Mézeskalács Készítő Alaptanfolyamon és a Glazúrozó Tortadíszítő Alaptanfolyamon is. Előző tanfolyamokon való részvétel nem előfeltétel, Díszítő Cukormázas haladó tanfolyamainkra máshol megszerzett tudással is lehet jelentkezni. Ezen a tanfolyamon már csak az alább látható, finom részletek kivitelezésére alkalmas, vékony írást tanuljuk, mely a féldomború, kontúr vonalak nélküli díszítés alapanyagával lehetséges.
- Különféle díszítő csövekkel, készített, több típusú virágszegekkel készített térbeli glazúr virágok: rózsa és liliom, levelek. A cukormáz virágok hosszú ideig eltarthatóak. (A kigyakorolt technikával és eszközökkel vajkrém virágok azonos módon készíthetőek.)
- Felület kezelésben használjuk újdonságként a tökéletesen fedő, ragyogó fekete bevonatot adó fénymázat és készítünk vintázs, repedezett fehér felületet.
- Féldomború, kontúrok nélküli glazúr díszítés technika, melynek kiemelkedő alkalmazási területe a magyar díszítések közül a kalocsai és a matyó virágos díszítmények.
- Javaslatokat adunk az aprólékos minta átvitelének lehetőségeire a fénymázra, a tortaburkolókra és a terülőmázra egyaránt.
- Festék típusok használata és színkeverési praktikák elsajátítása.
- Valamint újdonságként a fátyol csipke kombinálása ezeken a munkákon a finom írókázott mintákkal, mert a tanult anyag alkalmas vékony írókázásra és filigrán rácsos csipke készítésére egyaránt.
- Az elkészített díszítőcsöves virágokból gazdag kompozíció elrendezése. A teljesen három dimenziós, illetve, féldomborműves alakzatokhoz alap elkészítése, ezekre kosár, fonott kalap vagy koszorú készítése szintén cukormázból. Megtanuljuk, hogyan tegyük többféle technikájú festéssel és lüszterezéssel élettelivé a glazúr virágkompozíciót, hátteret, felületeket.
- 3 órában 'máz a mázban' technika, mely gyors és látványos, színes.
![]() |
Tanfolyami résztvevők munkái |











Ha szeretnél tovább lépni, fejlődni, színesíteni a glazúrozó technikáidat várom a jelentkezésedet!


MÁR 12 ÉVE EGYÜTT! KÖSZÖNJÜK!
46 különböző hobbicukrász
tanfolyammal várunk >>>
Ajándék kupon>>>
Helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló >>>
VÉLEMÉNYEK >>>
Készséggel állunk rendelkezésedre és
várunk sok szeretettel:
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
cukormázas tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó), tanfolyam szervező
Valamint sok szeretettel várnak
az oktatók a tanfolyamokon:
Husvéth Marika, Ludányi Judit,
Dr Bene Krisztina
Elérhetőségünk:
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13
info.ekesedes@gmail.com
+36 70 941 26 13